Uncategorized

Xiaomi 12: Χωρίς “φρου-φρου” και αρώματα, ένα από καλύτερα τηλέφωνα της χρονιάς

Σε μια περίοδο που οι περισσότερες εταιρείες έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορήσουν κινητά τηλέφωνα με κορυφαίες προδιαγραφές, η Xiaomi με την νέα της ναυαρχίδα επέλεξε να το κάνει με τον δικό της τρόπο. Και το πέτυχε

Εξοπλισμένο με τον κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1, μνήμη που φτάνει μέχρι τα 256 GB, ταχύτατη φόρτιση και μέγεθος που ταιριάζει και σε μικρότερα χέρια, η Xiaomi επέλεξε να παρουσιάσει ένα smartphone που μπορεί να κάνει την διαφορά στην αγορά.

Είναι αρκετό για να τα βάλει με την καθεκυστία τάξη;

Με εξοπλισμό κορυφαίου επιπέδου και σε κατηγορία τιμής που το βάζει αντιμέτωπο με τα flagships των υπόλοιπων εταιρειών, η Xiaomi επέλεξε το 12 για να δείξει πως η παρουσία της στην τριάδα των κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριών.

Σχεδιαστικά είναι ένα αποδεκτό από όλους τηλέφωνο. Αν και δεν έχει κάποιο χαρακτηριστικό που να ξεχωρίζει ιδιαίτερα, ότι έχει τοποθετηθεί πάνω στη συσκευή είναι κορυφαίο. Εκτός του κορυφαίου επεξεργαστή, η οθόνη προστατεύεται από το κορυφαίο Gorilla Glass Victus, ενώ και η πίσω πλευρά είναι Gorilla Glass 5, με ελαφρύ ματ φινίρισμα που δεν επιτρέπει στη συσκευή να γλιστράει στο χέρι.

Τα διαπιστευτήρια της οθόνης είναι εντυπωσιακά. Είναι ένα πάνελ AMOLED με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και δυναμική ρύθμιση του ρυθμού ανανέωσης για εξοικονόμηση ζωής της μπαταρίας, με μέγιστη φωτεινότητα 1.100 nits και υποστήριξη Dolby Vision συν HDR 10+ .  Αντίστοιχα εντυπωσιακός είναι και ο ήχος, ο οποίος όμως στα υψηλά επίπεδα έντασης (τα οποία είναι όντως αρκετά υψηλά) φανερώνει έλλειψη αρκετού μπάσου.

Κάμερας το ανάγνωσμα

Κακά τα ψέματα, ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου τηλεφώνου που αποτελεί και βασικό σημείο αγοράς, είναι η κάμερα. Στο 12, η κάμερα είναι αυτό που θα περίμενε κάποιος από μια συσκευή της κατηγορίας του, χωρίς όμως να παρουσιάζει κάτι το πρωτοποριακό. Ένα χαρακτηριστικό που θα περιμένουμε να αλλάξει σε κάποιο επόμενο update, είναι η απλοποίηση του εξαιρετικού κατά τ’ άλλα macro φακού.

Για κάποιο περίεργο λόγο, η Xiaomi αποφάσισε να τον «κρύψει» μέσα στις ρυθμίσεις μαζί με το burst και είναι κρίμα γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικό macro φακό.

Η συσκευή εξοπλίζεται με ένα κύριο ευρυγώνιο φακό 50 ΜΡ f/1.88, ο οποίος συνοδεύεται από κάμερα 13MP f/2.4 εξαιρετικά ευρείας γωνίας (123°) και κάμερες 5MP f/2.4 telemacro (3εκ.-7εκ.).

Όσοι ενδιαφέρονται για το βίντεο, υπάρχει η δυνατότητα για λήψεις 8Κ, αλλά μόνο στα 24 fps. Για 30 fps και 60 fps, η ανάλυση θα πρέπει να «πέσει» στα 4Κ.

Εσωτερικός κόσμος

Το Xiaomi 12 τρέχει Android 12, κάτω από το skin της εταιρείας MIUI 13. Τροφοδοτείται από μια μπαταρία 4500 mAh η οποία χάρη στην πολύ καλή διαχείριση της συσκευής, είναι υπερ-αρκετή για μια γεμάτη μέρα δουλειάς. Ακόμα όμως και αν η φόρτιση της μπαταρίας φτάσει σε μονοψήφια ποσοστά, αναλαμβάνει η γρήγορη φόρτιση, η οποία σε συνδυασμό με τον φορτιστή των 67W που βρίσκεται στο κουτί αναλαμβάνει να γεμίσει τη μπαταρία σε χρόνο ρεκόρ.

Ενδεικτικά, σε φόρτιση από 9%, μέσα σε 5 λεπτά είχε φτάσει στο 32%, 50% μετά από 10 λεπτά, 63% μετά από 15, 76% στα 20 λεπτά, 86% στα 25 λεπτά, 93% μετά από 30 και τέλος, στο 100% έφτασε μετά από 35 λεπτά.

Το Xiaomi 12 υποστηρίζει επίσης ασύρματη φόρτιση 50W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 10W.

Ένα κορυφαίο τηλέφωνο για όλες τις συνθήκες

Το Xiaomi 12 αποτελεί μια από τις τιμιότερες και ποιοτικότερες επιλογές στην  κατηγορία των flagship συσκευών. Μπορεί εξωτερικά να είναι σχετικά «μετριοπαθές» όμως το κορυφαίο chipet, η ανανέωση οθόνης των 120 Hz και η γρήγορη φόρτιση το καθιστούν ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα της χρονιάς.

Το μοναδικό του «μειονέκτημα» είναι η απουσία πιστοποίησης για αντοχή στη σκόνη και το νερό.

Σε μια περίοδο που οι συσκευές γίνονται όλο και μεγαλύτερες, το Xiaomi 12 αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους/ες χρειάζονται μια μεγάλη μεν, αλλά διαχειρίσιμη συσκευή που μπορεί να ελεγχθεί με το ένα χέρι.

close menu