Εκδηλώσεις Teamworks

Ξεκινάει την Τρίτη 05 Οκτωβρίου το 6ο Ετήσιο Διήμερο Συνέδριο για τις Έξυπνες πόλεις και τους Ψηφιακούς πολίτες

Το 6ο ετήσιο Συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις και τους Ψηφιακούς Πολίτες «[email protected] Cities – [email protected] Citizens» με τον θεματικό τίτλο «Οι αναπτυξιακές και επενδυτικές προοπτικές των ελληνικών πόλεων και περιφερειών» διοργανώνεται διαδικτυακά την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Teamworks, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών φορέων, όπως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών (ΕΔΜΝ), ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ,  της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), της ΕΕΤΑΑ Α,.Ε. και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου .

Το Συνέδριο επικεντρώνεται στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της αναγκαιότητας να τηρηθούν οι κατευθύνσεις της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, συνθήκες οι οποίες φέρνουν τις Δημοτικές και Περιφερειακές Διοικήσεις μπροστά σε σύνθετες απαιτήσεις και συνθήκες.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι σύνθετες συνθήκες, οι ηγεσίες δήμων και περιφερειών βρίσκονται πλέον σε έναν «μονόδρομο» ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής, όπου κυρίαρχοι παράγοντες είναι η Ψηφιακή Διακυβέρνηση, η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, η Διαχείριση του Περιβάλλοντος με ευαισθησία στην ποιότητα της ζωής, η Διαχείριση των Ενεργειακών Πόρων και σειρά άλλων σημαντικών τομέων.

Οι θεματολογικοί άξονες του Συνεδρίου επικεντρώνονται στις προκλήσεις και τους τρόπους διαχείρισης της αστικής ανάπτυξης στη σύγχρονη εποχή:

  • Αειφορία στη βιομηχανική παραγωγή
  • Υποδομές και eco-architecture
  • Βιώσιμη αστική κινητικότητα
  • Επενδυτικές ευκαιρίες και συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα
  • Κυκλική Οικονομία: Τεχνολογίες αιχμής, λύσεις, υπηρεσίες και νέες πρακτικές
  • Διαχείριση αστικών -και μη- αποβλήτων
  • Διαδικασία της ψηφιοποίησης των πόλεων
  • Χρήσεις του νερού (ενεργειακός κλάδος, εξόρυξη, βιομηχανίες μετάλλου, χημική βιομηχανία κ.ά.). Τεχνολογίες για την επεξεργασία των υδάτινων λυμάτων από τις βιομηχανίες. Έλεγχος ποιότητας νερού.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) θα συμμετέχει στο συνέδριο με εισήγηση ως εξής:

  • Τετάρτη 06 Οκτωβρίου 2021, στη θεματική ενότητα «Υλοποιήσεις ψηφιακών έργων για την υποστήριξη της αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από την αξιοποίηση νέων ψηφιακών τεχνολογιών» (12:00-13:30), εισήγηση από τον Δρ. Χαρίτων Πολάτογλου, καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτή εκπρόσωπος του ΑΠΘ στην ΕΕΛΛΑΚ και Συντονιστή της Ομάδας εργασίας Ανοιχτός Σχεδιασμός (Open Design), Ανοιχτό Υλισμικό (Open Hardware) και Ασύρματα Δίκτυα (Open WiFi) της ΕΕΛΛΑΚ, με τίτλο «Φυσικές διεργασίες και ενεργειακή συμπεριφορά κτιρίου μέσω προσομοιώσεων»

Για να παρακολουθήσετε το σύνολο των δραστηριοτήτων του Συνεδρίου θα πρέπει να συνδεθείτε στην πλατφόρμα του Συνεδρίου και να δημιουργήσετε το προφίλ σας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Διαβάστε περισσότερα για το συνέδριο στο https://scdc2021.e-expo.gr/

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ

close menu