Προϊόντα-Υπηρεσίες

Ξεκινά την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου το Patras Codecamp με την υποστήριξη του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ

Τo Patras Codecamp επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά, φέτος με έναν διαφορετικό τρόπο, μέσα από τις οθόνες των υπολογιστών. Τρεις μέρες γεμάτες κώδικα, τεχνολογία και γνώση. Το Patras Codecamp ξεκίνησε το 2016 και διοργανώνεται τον Οκτώβριο κάθε έτους, στα πλαίσια του EU Code Week. Στόχος του είναι η προώθηση του προγραμματισμού, των ψηφιακών δεξιοτήτων και της τεχνολογίας, ενώ φιλοδοξεί να φέρει νέους και νέες σε επαφή με το αντικείμενο της τεχνολογίας και να βοηθήσει να κλείσει το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών-γυναικών. Συνοδοιπόροι σε αυτό το εγχείρημα είναι πολλές εταιρείες, οργανισμοί και κοινότητες τεχνολογίας που μοιράζονται το ίδιο όραμα. Φέτος η κοινότητα του Patras Codecamp είναι πιο ενωμένη από ποτέ, προσφέροντας 20 εργαστήρια, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο.

Οι δράσεις του Patras Codecamp 2020 θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, μεταξύ 23-25 Οκτωβρίου ως εξής:

  • Στις 23 Οκτωβρίου στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια ημερίδα με καλεσμένους ομιλητές-τριες από οργανισμούς, εταιρείες και κοινότητες στο πεδίο της τεχνολογίας, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά και δημόσια (web streaming) μέσα από την σελίδα της δράσης.
  • Στις 24-25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών όπως: Mobile and web design, Web development, Game development, Full Stack Applications development, STEM education, Machine learning, Internet of Things, Virtual Reality & Augmented Reality, Software quality testing, Networks, Chatbots, Hardware κ.ά. Τα εργαστήρια είναι δίωρα και διαχωρίζονται ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας σε Αρχαρίων και Προχωρημένων.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με μοναδικές προϋποθέσεις την εγγραφή εδώ και έναν υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ συμμετέχει ως υποστηρικτής του Patras CodeCamp και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στην εναρκτήρια ημερίδα, θα υπάρχει μια σύντομη παρουσίαση σχετικά με την δράση της ΕΕΛΛΑΚ, από τη Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, κ. Δέσποινα Μητροπούλου.

Το Patras Codecamp αποτελεί μία διοργάνωση της ΜΚΟ InterMediaKT, του κόμβου επιχειρηματικότητας και καινοτομίας POS4Work και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα για το τριήμερο είναι διαθέσιμο εδώ.

close menu