Τεχνολογίες

X: Αυστηροποιεί τους κανόνες για περιεχόμενο ακατάλληλο για ανήλικους

Οι ανήλικοι χρήστες ή όσοι δεν βάζουν ημερομηνία γέννησης στο προφίλ τους δεν θα μπορούν να δουν αυτό το περιεχόμενο

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του Ίλον Μασκ επιτρέπει πλέον επίσημα το πορνογραφικό περιεχόμενο όμως παράλληλα αποκλείει την προβολή αναρτήσεων ενήλικου και βίαιου περιεχομένου από χρήστες κάτω των 18 ετών ή αυτών που δεν επιλέγουν να το δουν.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα νέες πολιτικές που επισημοποιούν το τι μπορεί να βλέπει κανείς στην πλατφόρμα. Οι αλλαγές γίνονται καθώς η πίεση αυξάνεται για τις πλατφόρμες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να εμποδίσουν τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο στα social media.

Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία πορνό που χρησιμοποιούν συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως το OnlyFans, χρησιμοποιούν το X για να προωθήσουν τη δουλειά τους εδώ και χρόνια.

Έτσι, το X ζήτησε από τους χρήστες που δημοσιεύουν περιεχόμενο για ενηλίκους, συμπεριλαμβανομένου του γυμνού και των σιωπηρών ή ρητών σεξουαλικών πράξεων να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις πολυμέσων έτσι ώστε οι εικόνες και τα βίντεό τους να τοποθετούνται πίσω από μια προειδοποίηση περιεχομένου πριν να προβληθούν.

Οι ανήλικοι χρήστες ή όσοι δεν βάζουν ημερομηνία γέννησης στο προφίλ τους δεν θα μπορούν να δουν αυτό το περιεχόμενο.

Ιστορικά το X, παλαιότερα το Twitter, δεν εμπόδισε τους ανθρώπους να δημοσιεύουν περιεχόμενο για ενηλίκους στην πλατφόρμα. Οι εργαζόμενοι του σεξ που χρησιμοποιούν συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως το OnlyFans, χρησιμοποιούν το X για να προωθήσουν τη δουλειά τους εδώ και χρόνια.

Το X γνωστοποίησε ότι θα εντοπίζει τι δημοσιεύουν οι χρήστες, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν οι χρήστες δεν επισημάνουν κατάλληλα τις πορνογραφικές αναρτήσεις, τότε [θα προσαρμόσουμε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας για εσάς».

Παρόμοιοι κανόνες έχουν τεθεί σε εφαρμογή για βίαιο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του βίαιου λόγου ή μέσων, συμπεριλαμβανομένων αυτού που απειλεί, υποκινεί, εξυμνεί ή εκφράζει την επιθυμία για βία.

close menu