Εκδηλώσεις

Webinar εισαγωγής στο XeLaTeX στις 17 και 23 Απριλίου

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σε συνεργασία με τo IEEE NTUA Computer Society και τους IEEE Young Professionals και ΙΕΕΕ Greece Section διοργανώνουν το webinar με τίτλο: « Εισαγωγή στο XeLaTeX»

Το webinar θα έχει ομιλητή τον Δρ. Απόστολο Συρόπουλο και θα έχει ως στόχο την ανασκόπηση του XeLaTeX, ενός πολύ ισχυρού συστήματος προχωρημένης στοιχειοθέτησης και παραγωγής τεχνικών και επιστημονικών κειμένων.

Το XeLaTeX δεν είναι απλώς ένας επεξεργαστής κειμένου. Είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα στοιχειοθεσίας ανοιχτού κώδικα. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η φορητότητα, καθώς μπορεί να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Τα πηγαία αρχεία του γράφονται σε έναν απλό συντάκτη κειμένου, έχουν αντοχή στον χρόνο και μπορούν να ανακληθούν ανά πάσα στιγμή

Θα παρουσιαστούν όλες οι σχετικές τεχνολογίες έτσι ώστε ο συμμετέχων να είναι σε θέση να εκτιμήσει την αξία του κάθε εργαλείου και της κάθε λύσης και θα γίνει επίδειξη του τρόπου χρήσης του ΧeLaΤeX για τη συγγραφή επιστημονικών εργασιών.

Το webinar χωρίζεται σε 2 παρουσιάσεις:

Day 1 – Σάββατο 17/4 ώρα 18:30

Γενική παρουσίαση του XeLaTeX. Ανασκόπηση των σχετικών τεχνολογιών και ανάδειξη των κατάλληλων editors. Διαφορές στη χρήση ανάλογα το λειτουργικό (windows/unix).

Day 2 – Παρασκευή 23/4 ώρα 18:30

Επίδειξη τρόπου χειρισμού του XeLaTeX, παρουσίαση βασικών εντολών και τρόπου γραφής επιστημονικών εργασιών.

Η συμμετοχή στο webinar είναι δωρεάν

Εκδήλωση ενδιαφέροντος: ΕΔΩ.

close menu