Υποδομές

Vantage Towers: Η συμβολή των υποδομών στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας

Τη σημασία της βιώσιμης συνδεσιμότητας και το όραμα της Vantage Towers να ενισχύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής οικονομίας ανέδειξε ο Αναστάσιος Γιόβας, Senior Account Manager της Vantage Towers. Πρόκειται για τον μοναδικό πάροχο παθητικών υποδομών στην Ελλάδα, με 20 διαφορετικούς πελάτες, μεταξύ των οποίων η Wind και η Vodafone.

Από το βήμα της 23ης Prodexpo, που πραγματοποιείται Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο κ. Γιόβας παρουσίασε τους στόχους του ομίλου για την κατασκευή νέων υποδομών κινητής τηλεφωνίας στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας αλλά και στα νησιά της. Όπως είπε, αναζητά χώρους στις πόλεις, κυρίως σε ταράτσες και οικόπεδα και χωράφια στις αγροτικές περιοχές, προκειμένου να προσφέρει υψηλής ποιότητας σήμα στους πολίτες και να φέρει το 5G σε όλη την χώρα.

Οι νέες αυτές υποδομές, όπως εξήγησε ο κ. Γιόβας, θα αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε και αναπτύσσουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα ενώ θα είναι ζωτικής σημασίας και για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας – εκείνες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και τη γεωργία. Παράλληλα, η Vantage Towers φιλοδοξεί να παράσχει τα μέσα στο οικοσύστημα ψηφιακής καινοτομίας, ώστε να αναπτύξει νέα επιχειρηματικά μοντέλα και να ευδοκιμήσει.

Ο κ. Γιόβας αναφέρθηκε επίσης σ’ ένα πρωτοποριακό προϊόν της Vantage Towers, το DAS (Distributed Antenna System). Όπως εξήγησε, αποτελεί ένα σύστημα χαμηλής εκπομπής που καλύπτει όλο τον εσωτερικό χώρο ενός κτιρίου ή ενός κτιριακού συγκροτήματος,, ώστε να εξασφαλίζεται η ποιοτική και αξιόπιστη παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε όλους τους χώρους. Το εν λόγω σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, βιομηχανίες, υποδομές logistics, κτίρια γραφείων και στάδια.

close menu