Τηλεπικοινωνίες

Τσαμάζ – ΟΤΕ: Τα σχέδια για οπτική ίνα και 5G έως τα τέλη του 2023

Παρά τις αντιξοότητες, ο ΟΤΕ έχει καταφέρει να διατηρήσει στο ακέραιο το επενδυτικό του πλάνο, διασφάλισε την ανάπτυξή του και κινήθηκε με βάση το όραμα του, να είναι ο κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα. είπε ο κ. Τσαμάζ

Τη δέσμευση ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να διατηρεί την κυρίαρχη θέση που απολαμβάνει στην εγχώρια αγορά, στηριζόμενος στα στοιχεία εκείνα που χτίζουν την εμπιστοσύνη των πελατών και προσελκύουν καινούργιους, υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Ομίλου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσήλωση στο επενδυτικό της πλάνο. «Παρά τις αντιξοότητες ο ΟΤΕ έχει καταφέρει να διατηρήσει στο ακέραιο το επενδυτικό του πλάνο, διασφάλισε την ανάπτυξή του και κινήθηκε με βάση το όραμα του, να είναι ο κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. Ανακοίνωσε επίσης τη σταδιακή ενσωμάτωση του σήματος «T» της Deutsche Telekom στην επικοινωνία του Ομίλου.

Στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΤΕ περιλαμβάνονται επίσης η περαιτέρω διείσδυση της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, η επέκταση του δικτύου 5G, η αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών με γνώμονα τις σύγχρονες τεχνολογίες καθώς και η ανάπτυξη των νέων υπηρεσιών που έχει λανσσάρει τα τελευταία χρόνια, όπως το BOX και payzy.

Μέχρι το τέλος του 2023, σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, στόχος της ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να έχει φθάσει τα 1,4 εκατ. σπίτια, ενώ να σημειωθεί ότι πέρυσι προστέθηκαν επιπλέον 350.000 σπίτια. Απώτερος  στόχος είναι η κάλυψη της επικράτειας κατά τα δύο τρίτα, δηλαδή περί τα  3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι το 2027.

Όπως τόνισε μάλιστα, η αξιοπιστία του ΟΤΕ έχει οδηγήσει σε αύξηση της συνδρομητικής του βάσης στις συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι.

Αναφορικά με το δίκτυο 5G, είπε ότι πέτυχε κάλυψη της τάξεως του 80% το 2022 και πλέον ο πήχης έχει τεθεί στο 90% για το 2023 και μάλιστα πάνω από το 90% αφορά στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

close menu