Κοινωνική δράση

Τρία νέα πάρκα τσέπης από την P&G σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Τρεις ακόμα αναξιοποίητοι και εγκαταλελειμμένοι χώροι, δύο στην Αττική και ένας στη Θεσσαλονίκη μεταμορφώθηκαν, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την επιμέλεια της Οργάνωσης Γη, αναβαθμίζοντας αισθητικά και ουσιαστικά τις γειτονιές. Τα πάρκα τσέπης, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος των περιοχών, στην αύξηση της βιοποικιλότητας και αποτελούν σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους.

Ταυτόχρονα έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές τις κυκλικής οικονομίας αξιοποιώντας στο έπακρο, υπάρχοντα υλικά, φιλικές προς το περιβάλλον κατασκευές και όπου αυτό είναι δυνατό, αυτόνομα φωτοβολταϊκά σε μια προσπάθεια να γίνουν οι χώροι αυτοί και ενεργειακά ανεξάρτητοι.

Ο σχεδιασμός και η επιλογή των φυτών και των δέντρων και στα νέα 3 πάρκα βασίζεται επίσης στις ανάγκες κάθε περιοχής και του εκάστοτε αστικού τοπίου.

Το πάρκο τσέπης στο Χαϊδάρι, έκτασης 170 τ.μ., βρίσκεται στην οδό Ιωαννίνων. Στο πάρκο τοποθετήθηκαν 6 καθιστικοί πάγκοι, περισσότερα από 15 δέντρα και πάνω από 130 φυτά, μεταξύ των οποίων, δάφνες, πλατάνια, αμυγδαλιές και διάφορα οπωροφόρα.

Το πάρκο τσέπης του Νέου Κόσμου, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρτέμωνος και Αετίωνος. Μια έκταση 200 τ.μ., όπου έχουν τοποθετηθεί 4 καθιστικοί πάγκοι, καλύφθηκε με πάνω από 460 φυτά, με κυρίαρχα την αγγελική, το φόρμιο, τον κρυφό έρωτα και το πυξάρι.

Το πάρκο τσέπης στη Θεσσαλονίκη, έκτασης 690 τ.μ., βρίσκεται στην οδό Βόγα. Στο πάρκο τοποθετήθηκαν περισσότερα από 670 φυτά, μεταξύ των οποίων, τριανταφυλλιές, αγγελικές, σάλβια ενώ παράλληλα έχουν αποκατασταθεί 2 ξύλινοι πάγκοι που προϋπήρχαν στον χώρο.

Με τις πρόσφατες προσθήκες των 3 νέων πάρκων τσέπης, η P&G, μέσα σε 1,5 μόλις έτος, ολοκληρώνει 10 πάρκα τσέπης σε Αττική και Θεσσαλονίκη, συνολικής έκτασης 4.700 τ.μ., με περισσότερα από 6.700 δέντρα και φυτά.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.epithimies.gr

close menu