Επιχειρήσεις

Το τοπίο των Logistics στην Ελλάδα, όλοι οι μεγάλοι παίκτες και οι επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ

Επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ έχουν γίνει από το 2017 μέχρι και σήμερα στον τομέα των logistics. Η ζήτηση για σύγχρονες αποθήκες στην ελληνική αγορά ακινήτων βρίσκεται στα ύψη, ενώ η προσφορά διαθέσιμων και κατάλληλων χώρων είναι μηδαμινή.

Ήδη αυτό το διάστημα, όπως αναφέρουν επαγγελματίες της αγοράς, αναζητούνται από τους επενδυτές συνολικά 450.000 τ.μ. νέων χώρων για ανάπτυξη «πράσινων» και σύγχρονων logistics, την ώρα που πιο αναγκαία από ποτέ είναι η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και η προσαρμογή τους στα ευρωπαϊκά πρότυπα, καθώς μόλις 25 χιλιάδες τ.μ. αυτήν τη στιγμή χαρακτηρίζονται ως πράσινες αποθήκες.

Τη νέα «φουρνιά» έργων ανάπτυξης logistics δρομολογούν το επόμενο διάστημα και οι εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα, αλλά και όμιλοι ανάπτυξης ακινήτων, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής με έμφαση στον Ασπρόπυργο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Trastor, η οποία προβλέπει τη δημιουργία ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ακινήτων logistics στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου, αξίας 120 εκατ. ευρώ και επιφανείας 150.000 τ.μ.

Διαβάστε περισσότερα: Logistics: Η υψηλή ζήτηση και οι παίκτες που κρατούν τα ηνία (powergame.gr)

TAGS:

Logistics

close menu