Επιχειρήσεις

Το ταξίδι βιωσιμότητας της TCL

Προώθηση καινοτομιών σε προϊόντα και συσκευασίες για ένα πιο υπεύθυνο περιβαλλοντικά μέλλον

Η TCL Electronics, κορυφαίο brand ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και top two TV brand στον κόσμο, παρουσίασε πρόσφατα την έκθεση ESG 2022, περιγράφοντας λεπτομερώς τα ορόσημα που επιτεύχθηκαν στο ταξίδι βιωσιμότητας της TCL μέχρι σήμερα και το όραμά της για το μέλλον.

Το μέρος αυτού του ταξιδιού που απευθύνεται στον πελάτη είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα που βρίσκουν το δρόμο τους στα σπίτια των καταναλωτών είναι όσο το δυνατόν πιο οικολογικά. Με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος νωρίτερα αυτό το μήνα να εστιάζει την παγκόσμια προσοχή στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η TCL υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα της μπορούν να συμβάλουν στην έμπνευση των καταναλωτών να ζήσουν πιο βιώσιμες ζωές.

Συσκευασία με σκοπό – Υλικά φιλικά προς τον πλανήτη και Προσεγμένος σχεδιασμός

Τα υλικά συσκευασίας αποτελούν βασική πτυχή για την ανάπτυξη μιας κυκλικής οικονομίας. Ως brand που απέστειλε 23,78 εκατομμύρια TCL smart TVs παγκοσμίως το 2022, είναι ζωτικής σημασίας η συσκευασία της TCL να πληροί τα υψηλά πρότυπα φιλικότητας προς το περιβάλλον μέσω της εφαρμογής ελαφρών, αβλαβών, χωρίς ρύπανση, ανανεώσιμων και βιώσιμων υλικών συσκευασίας. Η TCL έχει επενδύσει στην εξεύρεση καινοτόμων εναλλακτικών λύσεων αντί των παραδοσιακών υλικών, όπως η προώθηση της χρήσης μελανιού σόγιας, ανακυκλώσιμου χαρτιού και χάρτινων υλικών συσκευασίας πιστοποιημένων από το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών (FSC) και ανακυκλώσιμων πλαστικών ABS – με ορισμένα έργα να εμπνέουν την πλήρη απαγόρευση των μη ανακυκλώσιμων συσκευασιών με σκοπό την περαιτέρω μείωση της χρήσης πλαστικών στο μέλλον.

Όπου είναι δυνατόν, καταβάλλονται προσπάθειες για τη μείωση της απαιτούμενης ποσότητας συσκευασίας. Μειώνοντας το μέγεθος των κουτιών συσκευασίας και μειώνοντας τις σελίδες των εγχειριδίων προϊόντων, η TCL μειώνει το βάρος και τον όγκο των προϊόντων, μειώνοντας αποτελεσματικά την ποσότητα που φορτώνεται σε εμπορευματοκιβώτια και, στη συνέχεια, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που παράγονται από τη μεταφορά αγαθών. Το 2022, η TCL ανέπτυξε την πρώτη νέα ενσωματωμένη και ολοκληρωμένη λύση συσκευασίας κυψελοειδούς σανίδας στον κλάδο, η οποία βελτιώνει την απόδοση απορρόφησης κραδασμών του υλικού συσκευασίας, μειώνοντας παράλληλα το πάχος, εξοικονομώντας έτσι περαιτέρω χώρο στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.

Δημιουργία μακροχρόνιων, ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων για το μέλλον

Πέρα από τη συσκευασία και τα εγχειρίδια χρήσης, οι προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης της TCL διασφαλίζουν ότι ο σχεδιασμός κάθε προϊόντος είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικός προς το περιβάλλον, κάνοντας προσαρμογές για τη βελτίωση της πρακτικότητας, της ανθεκτικότητας και της αποτελεσματικότητας – βοηθώντας τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρήματα καθώς και να προστατεύσουν το περιβάλλον.

Οι δείκτες ενεργειακής απόδοσης των προϊόντων TCL πληρούν και υπερβαίνουν τα εθνικά πρότυπα ενεργειακής απόδοσης.

Επιλεγμένα πλυντήρια TCL βαθμολογούνται ως A-class τόσο στην ενεργειακή απόδοση όσο και στο επίπεδο θορύβου, το πλυντήριο έχει χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, ενώ τα ψυγεία TCL χρησιμοποιούν το Twin Eco Inverter για την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης.

Λειτουργίες όπως η «οικονομική λειτουργία» στις τηλεοράσεις TCL ενθαρρύνουν επίσης τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τα προϊόντα με πιο βιώσιμο τρόπο, καθιστώντας δυνατή την απόλαυση μιας οπτικής και ακουστικής εμπειρίας υψηλής ποιότητας, περιορίζοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας.

Στα smartphones TCL, η λειτουργία Smart Charging βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση και μειώνει τη γήρανση της μπαταρίας, προσαρμόζοντας έξυπνα το μοτίβο φόρτισης σύμφωνα με τις συνήθειες των χρηστών.

ESG Προσπάθειες μέχρι σήμερα και δέσμευση για ένα πιο βιώσιμο αύριο

Τα ευρήματα στην έκθεση TCL ESG Report 2022 αντικατοπτρίζουν την αποστολή της TCL να βελτιώσει τη ζωή των πελατών παντού. Μέχρι το 2025, η TCL έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 18%, την κατανάλωση νερού κατά 27%, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 13,5%, την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 70% και την κατανάλωση EPS έως 10%.

Link στην TCL Electronics ESG Report 2022.

close menu