Πληροφορική

Το START Project συνεχίζει τα δωρεάν μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων online, αλλά και σε νέες εγκαταστάσεις

Το START Project συνεχίζει τον κύκλο μαθημάτων του online, προσφέροντας τεχνικές γνώσεις και ψηφιακές δεξιότητες σε όλους. Έχοντας εκπαιδεύσει περισσότερα από 7.000 άτομα στις νέες τεχνολογίες από το 2017, (στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες), το START Project έχει σημειώσει μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία με κοινωνικό αντίκτυπο, σε μια εποχή που οι ψηφιακές δεξιότητες έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ. Όλα τα προγράμματά του προσφέρονται δωρεάν, ενώ τα bootcamps του παρέχουν άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Απαντώντας άμεσα στην ανάγκη διασφάλισης της δημόσιας υγείας, το πρόγραμμα μαθημάτων του START Project μεταφέρθηκε γρήγορα online. Τα διαδικτυακά μαθήματα περιλαμβάνουν ενότητες που καλύπτουν θεματικές όπως ο προγραμματισμός και το digital marketing, αλλά και κατηγορίες για όλους: Αρχάριους, προχωρημένους, εξειδικευμένους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Ενδεικτικά, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να χειρίζονται ιστοσελίδες με το WordPress, προγραμματισμό με το Visual Studio Code, αλλά και τα εργαλεία Git και Github για web development στον τομέα του version control.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις διδακτέες ενότητες, και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα https://www.startproject.gr/ .

Από τις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν σταδιακά και τα μαθήματα με φυσική παρουσία, σε έναν νέο, σύγχρονο χώρο, έχοντας μεριμνήσει για όλα τα μέτρα ασφαλείας. Το Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, στο οποίο φιλοξενείται πλέον το START Project, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς, σε ένα σημείο με εύκολη πρόσβαση, αφού σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η στάση μετρό Κεραμεικός. Με πληθώρα δράσεων γύρω από την καινοτομία και τις σύγχρονες τεχνολογίες να φιλοξενούνται επίσης εκεί, ο χώρος του Σεραφείου είναι ιδανικός για να στεγάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα του START Project. Περισσότερες πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις αλλά και για τους τρόπους πρόσβασης στο Σεράφειο θα βρείτε στο http://www.serafio.gr/.

Το START Project υλοποιείται από τη Socialinnov, με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (EATA), της Microsoft Ελλάδος, ελληνικού Φιλανθρωπικού Ιδρύματος και άλλων Οργανισμών, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα για τους Αθηναίους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή και εθνικότητας.

close menu