Γενικές Ειδήσεις

Tο Spotify επαναφέρει τις πολιτικές διαφημίσεις

Το 2020, το Spotify ανέστειλε όλες τις πολιτικές διαφημίσεις από την πλατφόρμα εν μέσω ευρείας κριτικής για διαδικτυακή διάδοση παραπληροφόρησης.

Εκείνη την εποχή, το Spotify κυκλοφόρησε δήλωση που υποσχόταν να θέσει σε εφαρμογή μια καλύτερη διαδικασία ελέγχου πρoτού επαναφέρει τις πολιτικές διαφημίσεις. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πολιτικές διαφημίσεις επιστρέφουν στην πλατφόρμα streaming.

«Μετά την παύση των πολιτικών μας διαφημίσεων στις αρχές του 2020, αφιερώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια για να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε τις διαδικασίες, τα συστήματα και τα εργαλεία μας για την υπεύθυνη επικύρωση και έλεγχο αυτού του περιεχομένου» ανέφερε εκπρόσωπος του Spotify.

Η εταιρεία φέρεται να έστειλε ένα εσωτερικό email στο οποίο διευκρινίζεται ότι θα φιλοξενεί μόνο διαφημίσεις από γνωστούς υποψηφίους και ότι οι διαφημίσεις δεν θα προβάλλονται μεταξύ τραγουδιών που μεταδίδονται στην κατηγορία δωρεάν συνδρομής, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται το ειδησεογραφικό site protocol.

Στην αρχή του τρέχοντος έτους, ο Νιλ Γιανγκ ζήτησε να αφαιρεθεί η μουσική του από το Spotify σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το podcast του Τζο Ρόγκαν. Κατηγόρησε την πλατφόρμα ότι «διαδίδει ψεύτικες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια προκαλώντας δυνητικά θάνατο σε όσους πιστεύουν την παραπληροφόρηση που διαδίδεται από αυτά». Η μουσική του αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα και άλλοι καλλιτέχνες ακολούθησαν το παράδειγμά τους ζητώντας τη διαγραφή των τραγουδιών τους από το Spotify.

close menu