Προϊόντα-Υπηρεσίες

Το «προφίλ» του διαδικτυακού παίκτη από την ΚΑΠΑ Research 

Τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια προσελκύουν όλο και περισσότερο κόσμο, καθώς αναδεικνύονται σε βασικό παίκτη στην αγορά των τυχερών παιγνίων στην χώρα μας διατηρώντας ή ακόμα και αυξάνοντας την διαφορά με τα επίγεια καζίνο, τα οποία παρέμειναν κλειστά για αρκετό διάστημα στη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με έρευνα της ΚΑΠΑ Research γiα λογαριασμό της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων οι παίκτες των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στην πλειονότητά τους διατηρούν ενεργό ηλεκτρονικό λογαριασμό σε περισσότερους από έναν παρόχους, ενώ παίζουν με χρονικό όριο ή με χρηματικό όριο ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.

Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα:

Σχεδόν 1 στους 2 (46%) παίκτες διαδικτυακών παιχνιδιών και στοιχημάτων διατηρούν ενεργό ηλεκτρονικό λογαριασμό σε περισσότερους από έναν παρόχους. Συγκεκριμένα το 42% έχει λογαριασμό μόνο ένα πάροχο, το 26% έχει λογαριασμό σε δυο παρόχους, το 9% έχει λογαριασμούς σε 3 παρόχους, το 2% σε 4, το 4% σε πέντε και το 5% σε πάνω από πέντε.
8% δηλώνουν ότι δεν διαθέτουν κανέναν ενεργό ηλεκτρονικό λογαριασμό σε κάποιον πάροχο
22% δηλώνουν ότι έχουν πρόσβαση στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια μέσω άλλου μέλους της οικογένειας.
17% δηλώνουν ότι έχουν πρόσβαση μέσω φιλικών προσώπων
σημαντικό ποσοστό που αγγίζει το 39% , δηλαδή σχεδόν 4 στους 10, αρνήθηκαν να απαντήσουν από που έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια.
Λογαριασμούς σε πολλαπλούς παρόχους φαίνεται να διατηρούν σε μεγαλύτερο βαθμό οι νεότερες ηλικίες και όσοι κατατάσσονται ως παίκτες με προβληματική συμπεριφορά στην κλίμακα PGSI.

Χρονικό όριο συμμετοχής (time limit), χρηματικό όριο κατάθεσης (deposit limit) και χρηματικό όριο απώλειας (loss limit)
Το 30% των διαδικτυακών παικτών δηλώνουν πως έχουν θέσει κάποιο χρονικό όριο στο παιχνίδι τους:

είτε έως 24 ώρες (18%),
είτε έως μια εβδομάδα (6%),

είτε έως και έναν μήνα (6%).

Η τακτική αυτή φαίνεται να ακολουθείται – έστω και θέτοντας ένα όριο μόλις μερικών ωρών – κυρίως από παίκτες ηλικίας 30-44 και από άτομα με οικονομική ευχέρεια.

Την ίδια στιγμή 4 στους 10 δηλώνουν ότι έχουν θέσει χρηματικό όριο απώλειας έως 50€, ενώ σχεδόν οι μισοί (49%) δηλώνουν ότι έχουν θέσει όριο κατάθεσης έως 50€. Η τακτική αυτή φαίνεται να ακολουθείται κυρίως από παίκτες χαμηλού εισοδήματος και μισθωτών του δημοσίου.

close menu