Προϊόντα-Υπηρεσίες

To Facebook εξαγοράζει την ελληνική startup Accusonus και ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά του 100% της ελληνικής startup εταιρείας Accusonus από την μητρική εταιρεία του Facebook, Meta Platforms. Το τίμημα της εξαγοράς, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, αναμένεται να φτάσει έως και τα 100 εκατ δολάρια και θα αποτελέσει το όχημα για την είσοδο της Meta στην ελληνική αγορά, με νέα εταιρεία η οποία θα εγγραφεί στο ΓΕΜΗ και την ονομασία Meta Hellas.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της μητρικής εταιρείας του Facebook, έχουν έρθει σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο προκειμένου να ενημερωθούν για το νομικό και φορολογικό καθεστώς, προκειμένου να αποκτήσουν ελληνικό ΑΦΜ.

Τα σχέδια της Meta

Σύμφωνα με το Reuters, η Meta Platforms Inc. προσλαμβάνει μηχανικούς και αγοράζει στούντιο παιχνιδιών, καθώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην εικονική πραγματικότητα και χτίζει την αρχιτεκτονική που θα υποστηρίξει το έργο της metaverse, του διαδικτυακού περιβάλλοντος που χρησιμοποιεί τεχνολογία παιχνιδιών και πολυμέσων για τη δημιουργία χώρων επικοινωνίας και άλλων δραστηριοτήτων.

Ο όμιλος σχεδιάζει να δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το Reuters, τα επόμενα πέντε χρόνια για να βοηθήσει στην οικοδόμηση του metaverse, το οποίο πολλοί στον τομέα της τεχνολογίας θεωρούν κλειδί για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης μετά την επανάσταση του mobile internet των τελευταίων ετών.

Ποια είναι η Accusonus

H Accusonus ιδρύθηκε το 2013 από τον Ηλία Κοκκίνη και τον Αλέξανδρο Τσιλφίδη. Και οι δύο έχουν σπουδάσει Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ενώ έχουν διδακτορικό στην Τεχνολογία Ήχου στο Πολυτεχνείο της Πάτρας. H ελληνική startup εξειδικεύεται στις καινοτόμες τεχνολογίες γύρω από τον ψηφιακό ήχο και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη σε προϊόντα λογισμικού για να εκδημοκρατίσει την παραγωγή ηχητικού περιεχομένου και βίντεο. Tο software της Accusonus έχει χρησιμοποιηθεί από παραγωγούς που συνεργάζονται με κορυφαία ονόματα όπως οι Bob Dylan, Aerosmith, Dream Theatre και Sepultura, αλλά και από κορυφαία αμερικανικά στούντιο παραγωγής ταινιών.

Στους μέτοχους της εταιρείας περιλαμβάνονται εκτός από τους ιδρυτές της, ο Μιχάλης Τζάννες και το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη

Με την εξαγορά της Accusonus, η Meta θέλει να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την ποιότητα και πιστότητα του ήχου στο metaverse περιβάλλον, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Meta Hellas θα λειτουργήσει σαν hub τεχνολογίας, μέσω του οποίου θα συγκεντρωθούν στην Ελλάδα οι τεχνολογίες μικρών και μεγαλύτερων εταιρειών της περιοχής. Στην περίπτωση αυτή η θέση της Ελλάδας ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο, καθώς μετά τις επενδύσεις των υπόλοιπων τεχνολογικών κολοσσών και την δημιουργία τεχνολογικών και καινοτομικών πάρκων, η χώρα μπορεί να προσελκύσει βαριές επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας.

close menu