Χρηματοδοτήσεις

Το ΕΣΠΑ ετοιμάζει επιδοτήσεις για δημιουργία e-shop λιανικής

Η επιδότηση προορίζεται για την ενίσχυση των επιχειρησεων που έχουν πληγεί λόγω κορωνοϊού

Με νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα επιδοτηθεί η δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι το νέο ΕΣΠΑ θα «τρέξει» τις επόμενες μέρες. Επεσήμανε, παράλληλα, ότι θα επιδοτείται και η αγορά εξωτερικών θερμαντικών σωμάτων για τον κλάδο της εστίασης. «Δεν είναι απαραίτητο να αγοραστούν τώρα οι εξωτερικές θερμάστρες. Μπορεί ο επιχειρηματίας να τις είχε αγοράσει από το πρώτο lockdown και τώρα απλώς να προσκομίσει ό,τι τιμολόγια έχει και να πληρωθεί», διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι, πέραν από τοάνοιγμα των εποχικών καταστημάτων, δεν έχουν παρθεί αποφάσεις για ημερομηνίες ανοίγματος άλλων κλάδων. Τόνισε, πάντως, ότι, όπως έγινε και στο πρώτο lockdown, θα ακολουθήσουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία.

O κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή, λέγοντας ότι θα υπάρχει ρήτρα μη απόλυσης, εξηγώντας ότι, αν κάποιος που έχει λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή απολύσει εργαζόμενο, υποχρεούται να τον επαναπροσλάβει και θα του επιβληθεί και πρόστιμο.

close menu