Χρηματοδοτήσεις

Θόδωρος Σκυλακάκης: Πλήρης διαφάνεια στο θέμα των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Στο κομμάτι των δανείων δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ανάμειξης της κυβέρνησης ή κρατικής ανάμειξης, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του ελέγχου των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Υπάρχει πλήρης διαφάνεια γύρω από αυτό το θέμα, είπε. Στις καινοτομίες που έχουμε βάλει για την απορρόφηση χρήματων από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ότι θα επιλέγεται αυτός που ζητάει την μικρότερη συμμετοχή του κράτους στην επένδυση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Για το το Fuel Pass επεσήμανε ότι θα ανοίξει μέσα σε αυτή την εβδομάδα, χωρίς να δεσμευτεί για το ποια ημέρα.

Αναφερόμενος στην παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Αυγούστου είπε ότι έγινε για να διευκολυνθούν τα πολλά λογιστικά γραφεία από τον φόρτο εργασίας τους.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας τόνισε ότι είναι καλύτερη από ότι αναμένονταν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχουμε εφέτος ένα ΑΕΠ αρκετά επάνω από τα 200 δισ., περίπου 20 δισ. παραπάνω από το ΑΕΠ του 2019.

«Τα έσοδα πηγαίνουν καλά αλλά οι τιμές του φυσικού αερίου καταβροχθίζουν τον δημοσιονομικό χώρο. Η τιμή του έχει δεκαπλασιαστεί», υπογράμμισε ο Θόδωρος Σκυλακάκης. «Πρέπει να εισάγουμε τις Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας μέσα στο σύστημα γιατί είναι αφάνταστα φθηνότερες», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

close menu