Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Θεόδωρος Λιβάνιος: Έρχεται οπτική ίνα σε 15.000 σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Την κάλυψη με οπτική ίνα 15.000 σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προανήγγειλε, ο υφυπουργός Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Τεχνολογιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Λιβάνιος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στις εργασίες του Συνεδρίου «Cyber Greece 2022, Greece: Cyber Hub». Σύμφωνα με τον κ. Λιβάνιο, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο που θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. «Στόχος μας είναι με πόρους του RRF να βάλουμε οπτική ίνα σε κάθε σχολείο της χώρας. Θέλουμε να έχουμε σχολεία με πολύ γρήγορο ίντερνετ ώστε να αξιοποιήσουν τον πλούτο των πληροφοριών που υπάρχει στο διαδίκτυο, να γίνει το μάθημα πιο διαδραστικό» εξήγησε ο υφυπουργός.

Κυβερνοασφάλεια, διαχείριση μεγάλων δεδομένων, τηλεπικοινωνίες είναι τα βασικά θέματα που σήμερα βρίσκονται στον «πυρήνα» της Ευρώπης, όπως και της Ελλάδας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λιβάνιος. Όπως είπε, Ελλάδα έμεινε πίσω την 10ετία της κρίσης και σήμερα γίνονται προσπάθειες ώστε να καλυφθεί ο χρόνος που χάθηκε. Ήδη η χώρα, προσελκύει υψηλού επιπέδου διεθνείς επενδύσεις, δημιουργεί εφαρμογές ανάλογες ευρωπαϊκών χωρών, αξιοποιεί το πακέτο του RRF και παράλληλα, γίνεται κατανοητό ότι η ανάγκη αναβάθμισης της κυβερνοασφάλειας είναι επιτακτική.

Πιστεύω στο ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και στις επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα και θα πάμε πολύ καλά, είπε ο κ. Λιβάνιος, επισημαίνοντας δε, ότι η Ελλάδα παρέχει πιά σημαντικές διευκολύνσεις και κίνητρα για όσους επενδύουν στις νέες τεχνολογίες. «Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε νέα επένδυση. Ότι έχει ανακοινωθεί έχει υλοποιηθεί, που σημαίνει πως το ελληνικό περιβάλλον εμπνέει εμπιστοσύνη, ασφάλεια και σταθερότητα», δήλωσε ο υφυπουργός. Ο ίδιος μίλησε και για το θέμα των σταθερών συνδέσεων υπογραμμίζοντας ότι είναι μεγάλη υπόθεση ότι οι 3 πάροχοι τηλεπικοινωνιών έχουν εξαγγείλει σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες θα δώσουν την δυνατότητα για πολύ γρήγορο ίντερνετ.

Σε ότι αφορά στον διεθνή ανταγωνισμό και στο που βρίσκεται η χώρα μας σήμερα, ο υφυπουργός ενημέρωσε πως η χώρα μας σήμερα στον τομέα των δημοσίων υπηρεσιών είναι σε αρκετά καλό επίπεδο και εξελίσσεται συνέχεια. Επίσης, το κομμάτι των υποδομών προχωράει είτε σε data είτε σε υποδομές, ενώ και στο κομμάτι των δεξιοτήτων γίνεται σοβαρή προσπάθεια μέσα από προγράμματα κατάρτισης για όποιον θέλει να εξελιχθεί σε αυτούς τους τομείς.
Καταλήγοντας ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι η χώρα μας έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία 3 χρόνια και έχει όλα τα εφόδια να πάει πολύ καλύτερα.

close menu