Διάστημα

Θέλει να δημιουργήσει μία «μίνι-πόλη» στο φεγγάρι μέχρι το 2063

Ο Guillermo Söhnlein, συνιδρυτής της OceanGate, δήλωσε στον Independent ότι η τεχνολογία για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα συνδέει τη Γη και το φεγγάρι είναι ήδη διαθέσιμη και ότι θα μπορούσε να γίνει μια «ακμάζουσα κοινότητα» μέχρι το 2063

Ένα χρόνο μετά την διάλυση του υποβρύχιου σκάφους Titan, ο συνιδρυτής της OceanGate λέει ότι θέλει να αποικίσει το φεγγάρι και να δημιουργήσει ένα κοινό οικονομικό σύστημα με τη Γη μέχρι το 2063.

Συγκεκριμένα, ο Guillermo Söhnlein, συνιδρυτής της OceanGate, δήλωσε στον Independent ότι η τεχνολογία για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα συνδέει τη Γη και το φεγγάρι είναι ήδη διαθέσιμη και ότι θα μπορούσε να γίνει μια «ακμάζουσα κοινότητα» μέχρι το 2063.

Ο Söhnlein είναι πρόεδρος του Waypaver Foundation, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο να καταστήσει την ανθρωπότητα ένα πολυπλανητικό είδος.

Ένα από τα σχέδια του ιδρύματος είναι το Project Moon Hut, το οποίο σχεδιάζει να ξεκινήσει τη λειτουργία του τοποθετώντας στο φεγγάρι μέχρι το 2031 μια καλύβα που θα είναι «συγκρίσιμη με ένα τροχόσπιτο διπλάσιου πλάτους που χρησιμοποιείται συνήθως σε εργοτάξια».

Έτσι, τέσσερις έως οκτώ ανθρώπους θα έχουν τη δυνατότητα να αρχίσουν να ζουν στο φεγγάρι και να αρχίσει η συναρμολόγηση ενός βιομηχανικού πάρκου που θα μπορούσε να φιλοξενήσει 90 άτομα.

Σύμφωνα με μια δήλωσή του, το φεγγάρι θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την «ανακάλυψη, την κατασκευή και την πώληση προϊόντων από τη Σελήνη στη Γη», ξεκινώντας έτσι αυτό που το ίδρυμα αποκαλεί οικονομικό σύστημα «Mearth».

Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια «μίνι-πόλη» 578 ανθρώπων στο φεγγάρι μέχρι το 2046 και τελικά μια «ακμάζουσα κοινότητα» 1.644 ανθρώπων μέχρι το 2063.

Ο Söhnlein ίδρυσε επίσης το Ίδρυμα Humans2Venus το 2020, το οποίο στοχεύει στον αποικισμό της Αφροδίτης. Αν και η βαρύτητα της Αφροδίτης είναι παρόμοια με εκείνη της Γης, η ατμόσφαιρα αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του άνθρακα και ο πλανήτης μπορεί να φτάσει σε θερμοκρασίες άνω των 800 βαθμών Φαρενάιτ, σύμφωνα με τη NASA.

Ωστόσο, αυτά τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν, σύμφωνα με το Ίδρυμα Humans2Venus. Το ίδρυμα θέλει να δημιουργήσει δομές στον αέρα περίπου 31 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Αφροδίτης.

Πηγή: thehill.com

close menu