Προϊόντα-Υπηρεσίες

Θα γίνει το Telegram το SuperApp των crypto;

Το Telegram, η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, με περισσότερους από 800 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, κινείται προς την υιοθέτηση μιας στρατηγικής οικοσυστήματος παρόμοιας με την προσέγγιση SuperApp του WeChat, επιτρέποντας σε τρίτους προγραμματιστές να δημιουργούν μίνι εφαρμογές στην πλατφόρμα του μέσω της στρατηγικής συμμαχίας του The Open Network (TON) Foundation και της Tencent Cloud.

Για τη λειτουργία του το Telegram βασίζεται σε ένα δίκτυο συνεργατών υποδομής τόσο από τον καθιερωμένο τεχνολογικό κόσμο όσο και από τον χώρο των crypto. Μεταξύ αυτών ο πιο σημαντικός είναι το The Open Network (TON) Foundation, το οποίο θέτει την υποδομή blockchain για το Telegram, αλλά λειτουργεί ως ανεξάρτητος οργανισμός. Πρόσφατα, το TON εξασφάλισε σημαντική χρηματοδότηση από τον επιχειρηματικό βραχίονα του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων MEXC, συγκεντρώνοντας μια οκταψήφια επένδυση. Αυτή η οικονομική ώθηση συνδυάζεται με μια στρατηγική συμμαχία για την ενίσχυση της παγκόσμιας προσβασιμότητας στο Web3 και τη μείωση των φραγμών εισόδου σε αυτό για το ευρύ κοινό.

Στα σχέδια τόσο του  TON Foundation όσο και του ιδρυτή του Telegram είναι να αυξηθεί η υιοθέτηση του οικοσυστήματος Web3 στο Telegram messenger, καθιστώντας τα crypto τόσο εύκολα στη χρήση όσο τα γραπτά μηνύματα, προωθώντας την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος Web3 μέσα στην εφαρμογή Telegram και μετατρέποντας την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων σε μια σούπερ εφαρμογή, με αιχμή του δόρατος το blockchain TON το οποίο έχει αναπτυχθεί από την κοινότητα ανοιχτού κώδικα και όχι από το Telegram.
Ο ιδρυτής του Telegram Pavel Durov έχει επανειλημμένα επισημάνει τον ρόλο του blockchain TON στο πιθανό ταξίδι Web3 του Telegram.

Δεδομένου των ομοιοτήτων μεταξύ των μίνι εφαρμογών WeChat και των μίνι εφαρμογών Telegram, οι προγραμματιστές μίνι εφαρμογών από το WeChat που χρησιμοποιούν επί του παρόντος την υπηρεσία cloud της Tencent θα αρχίσουν να βασίζονται στο TON. Παρόλο που το Tencent Cloud δεν θα είναι ο αποκλειστικός πάροχος cloud της TON, φαίνεται ότι οι εταίροι να έχουν να κερδίσουν από τις συνέργειές τους.

Το Telegram αυτή τη στιγμή έχει ενσωματώσει 20 λύσεις πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των Google Pay και Apple Pay καθώς και ένα πορτοφόλι crypto που αναπτύσσεται ανεξάρτητα, από την Open Platform (TOP) χρησιμοποιώντας το blockchain TON, χωρίς μάλιστα να χρεώνονται προμήθειες.
Η ύπαρξη ενός πορτοφολιού crypto μπορεί ενδεχομένως να αποφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων στους χρήστες του Telegram, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αποστολής και λήψης κρυπτονομισμάτων, πρόσβασης σε αποκεντρωμένες εφαρμογές αλλά και αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

close menu