Εκδηλώσεις

Τεχνητή νοημοσύνη: Εχθρός ή Φίλος;

Εκδήλωση με θέμα το ΑΙ από το TDG

«Τεχνητή νοημοσύνη εχθρός ή φίλος;» Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης στο πρόσφατο “Hot Cup” event που διοργάνωσε το TDG (Τhinkdigital Group) για υπαλλήλους και συνεργάτες της εταιρίας από όλες τις χώρες παρουσίας του ομίλου.

Μια εξαιρετική ομάδα ειδικών σε θέματα ΑΙ συζήτησαν την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στο εργασιακό περιβάλλον και τη ζωή μας. O Aviv Sinai, VP R&D & AI Product Expert στην Taboola, ο Αλέξανδρος Αρτίκης, Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ο Κωνσταντίνος Αμπαζής, Managing Partner της Vesselfront και συγγραφέας της σειράς αστυνομικών βιβλίων “The Machine Murders” και ο Σταύρος Παυλάκης, CTO της BlueGround, μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις αντιλήψεις τους σχετικά με αυτό το επίκαιρο και πολυσύνθετο θέμα και συζήτησαν με τους ανθρώπους του ομίλου.

«Είναι οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το ΑΙ μία παροδική μόδα;», «Θα πρέπει η ανάπτυξη του ΑΙ να υπάγεται σε ρυθμιστικό πλαίσιο;», «Θα στερήσει η εξέλιξη του ΑΙ θέσεις εργασίας;», «Πώς μπορεί ο καθένας μας να επωφεληθεί από τις εφαρμογές ΑΙ;». Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα πραγματεύτηκε η συζήτηση.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος πρωτοβουλιών του TDG γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις των ανθρώπων του ομίλου στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και να προσφέρει δεξιότητες για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ανοίγει η συναρπαστική αυτή τεχνολογία.

Ο θεσμός των “Hot Cup” είναι μια σειρά εκδηλώσεων που δίνουν σε υπαλλήλους και συνεργάτες του TDG την ευκαιρία να αναπτύξουν την περιέργειά τους και να εξερευνήσουν ένα συγκεκριμένο “καυτό” θέμα μέσω παρουσιάσεων και συζητήσεων.

close menu