Τεχνολογίες

Τα ολογράμματα του Star Trek στο Metaverse του Mark Zuckerberg

Η τεχνολογία βγαλμένη από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας επέτρεψε στους δύο συμμετέχοντες να εμφανίζονται ως φωτορεαλιστικά avatar σε 3D περιβάλλον με χωρικό ήχο.

H εντυπωσιακή επίδειξη ολογραμμάτων έγινε στο τελευταίο podcast του Lex Fridman με προσκεκλημένο τον Mark Zuckerberg με τον οποίο μίλησαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο metaverse αλλά και στο AI. Οι δύο συνομιλητές ήταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά αλλά εμφανίζονταν σαν ολογράμματα κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο και συνομιλώντας σε απόσταση ενός μέτρου.

Η τεχνολογία βγαλμένη από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας επέτρεψε στους δύο συμμετέχοντες να εμφανίζονται ως φωτορεαλιστικά avatar σε 3D περιβάλλον με χωρικό ήχο. Αυτά τα είδωλα ήταν υπερ-ρεαλιστικά και αποτύπωσαν πολλές από τις διακυμάνσεις των εκφράσεων του προσώπου που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε συναισθήματα ο ένας με τον άλλο.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αυτών των avatars βασίζεται στην ογκομετρική σύλληψη και καταγραφή, η οποία περιλαμβάνει τη λήψη των κινήσεων και των εκφράσεων ενός ατόμου από πολλαπλές γωνίες χρησιμοποιώντας πολλές κάμερες και αισθητήρες. Στη συνέχεια, τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία χρησιμοποιώντας αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για τη δημιουργία ενός 3D μοντέλου του ατόμου που μπορεί να αποδοθεί σε πραγματικό χρόνο.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αυτών των avatars βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο εργαστηρίου στη Meta αλλά αναμένεται να έχει πολλές πιθανές εφαρμογές και να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία συναρπαστικών και διαδραστικών εμπειριών για το κοινό στις δημιουργικές βιομηχανίες ενώ θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Επιπλέον, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για τη δημιουργία εικονικών προσομοιώσεων ασθενών για εκπαιδευτικούς σκοπούς, στην εκγύμναση, στην βιομηχανία αλλά και στο Metaverse για την φωτορεαλιστική έκδοση avatars των εαυτών μας.

close menu