Έργα - Εγκαταστάσεις

Τα διαβατήρια Δανίας, Γροιλανδίας και νησιών Φερόε θα παράγονται στην Ελλάδα

Made in Greece διαβατήρια θα αποκτήσουν οι πολίτες της Δανίας, της Γροιλανδίας και των νησιών Φερόε, ύστερα από την κατοχύρωση του δημόσιου διαγωνισμού στην κοινοπραξία της μητρικής εταιρείας Veridos και της συνεταίρου της στη Δανία idpeople για τα επόμενα 7 χρόνια.

Οι χώρες αυτές έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο σαράντα και πλέον χωρών που ήδη εμπιστεύονται την παραγωγή των κρατικών εγγράφων υψίστης ασφαλείας στην Ελλάδα και στην Veridos Ματσούκης Α.Ε.

Τα νέα σύγχρονα ηλεκτρονικά διαβατήρια παράγονται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Το διαβατήριο θα αποτελείται από 32 σελίδες, συμπεριλαμβανομένης πολυκαρβονικής σελίδας δεδομένων, η οποία περιέχει ηλεκτρονικό chip. Θα διατίθενται συνολικά επτά διαφορετικοί τύποι διαβατηρίων: απλό εθνικό διαβατήριο της Δανίας, διπλωματικό διαβατήριο, υπηρεσιακό διαβατήριο, διαβατήριο αλλοδαπού/αν-ιθαγενούς, ταξιδιωτικά έγγραφα για πρόσφυγες, εθνικά διαβατήρια για τους πολίτες της Γροιλανδίας και των Νήσων Φερόε, διαβατήριο έκτακτης ανάγκης σε έγχαρτη μορφή.
Η παραγωγή στις εγκαταστάσεις της Veridos Ματσούκης Α.Ε. στο Ίλιον θα αρχίσει άμεσα και τα πρώτα διαβατήρια θα εκδοθούν τον Οκτώβριο του 2021.

«Η Veridos Ματσούκης A.E.», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κος Δημήτρης Ματσούκης «αποτελεί τον μοναδικό ιδιωτικό φορέα στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή που διαθέτει τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία (πιστοποιημένη με τα πλέον έγκυρα πιστοποιητικά) για την παραγωγή εγγράφων ασφαλείας με τα υψηλότερα standards. Με 300 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών που το 2020 ξεπέρασε τα 50 εκ. ευρώ και ο οποίος σχεδόν εξ’ ολοκλήρου αφορούσε εξαγωγική δραστηριότητα, συνεισέφερε για μια ακόμη χρονιά σημαντικά έσοδα στην Ελληνική Οικονομία».

Και συμπλήρωσε:

«Η Veridos Ματσούκης Α.Ε., ως Ένωση εταιριών με τον ΟΤΕ, την BYTE και την Πορτογαλική INCM, καθώς και με την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει καταθέσει, στο διαγωνισμό που έχει προκηρύξει η κυβέρνηση για τις νέες ταυτότητες και διαβατήρια, την μοναδική πρόταση που διασφαλίζει ότι η εκτέλεση του έργου: Θα γίνει στην Ελλάδα από Ελληνικές εταιρίες με τεράστια εμπειρία στο τομέα τους. Θα ενισχυθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας μας και η Ελληνική οικονομία. Θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας για τα επόμενα χρόνια.

Και όλα αυτά με σταθερή αξία την ποιότητα των ταυτοτήτων και των διαβατηρίων που είναι ζωτικής σημασίας για την ζωή των πολιτών, την ασφάλεια και το κύρος της χώρας μας», κατέληξε ο κος Δημήτρης Ματσούκης.
close menu