Εκδηλώσεις

Συνέδριο για την κινητικότητα εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού από το ΕΚΤ

«Μένω; Φεύγω; Επιστρέφω; Κινητικότητα εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού – προκλήσεις και ευκαιρίες για τα άτομα, την κοινωνία και την οικονομία»

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) διοργανώνει την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 το συνέδριο «Μένω; Φεύγω; Επιστρέφω; Κινητικότητα εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τα άτομα, την κοινωνία και την οικονομία».

Στόχος του συνεδρίου είναι να συζητηθούν οι νέες τάσεις και μορφές της κινητικότητας του εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού και να αναλυθεί το φαινόμενο ολιστικά και πολύπλευρα για να αναδειχθούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που αναδύονται για τους επιστήμονες, την κοινωνία και την οικονομία.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής, ερευνητικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας μας, και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το συνέδριο έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει βήμα δομημένου και πολυσυμμετοχικού διαλόγου και να συμβάλει στην αξιοποίηση της γνώσης, των δεδομένων και της συλλογικής νοημοσύνης για τη χάραξη δημόσιων πολιτικών (knowledge for policy). Απευθύνεται σε:

  • Υπεύθυνους χάραξης πολιτικών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο
  • Εκπροσώπους της ερευνητικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας
  • Εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών
  • Εκπροσώπους μέσων μαζικής επικοινωνίας
  • Κάθε άλλο ενδιαφερόμενο

Θα διεξαχθεί:

  • την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου (από τις 14:30 έως τις 20:00)
  • το Σάββατο 11 Νοεμβρίου (από τις 09:30 έως τις 16:30)

Oι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) και τον περιβάλλοντα χώρο. Η συμμετοχή και παρακολούθηση των εργασιών του είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία ή μέσω live streaming μέσα από το κανάλι του ΕΚΤ στο YouTube. Οι εργασίες του συνεδρίου που θα διεξαχθούν στο αμφιθέατρο θα είναι διαθέσιμες και μέσω live streaming ενώ η συμμετοχή στις διαδραστικές συνεδρίες θα είναι δυνατή μόνο με φυσική παρουσία. Οι διαδραστικές συνεδρίες απευθύνονται μόνο σε όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν το συνέδριο στον χώρο διεξαγωγής του.

Περισσότερες πληροφορίες & πρόγραμμα: https://knowledge4policy.ekt.gr/conference2023.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής έως τις 6 Νοεμβρίου 2023, επιλέγοντας αν η παρακολούθηση θα γίνει με φυσική παρουσία ή μέσω livestreaming.

close menu