Τηλεπικοινωνίες

Συγχώνευση Vodafone και Hutchison στη Βρετανία

Οι δύο εταιρείες, μετά τη συγχώνευση, αναμένεται να προχωρήσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία σε επενδύσεις της τάξεων των 11 δισ. στερλινών στην τηλεπικοινωνιακή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

Σε συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στην αγορά της Βρετανίας προχωρούν η Vodafone και η Hutchison, στην οποία ανήκει η  Three UK, ολοκληρώνοντας τις διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει το 2022 προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, στο νέο εταιρικό σχήμα που θα προκύψει η Vodafone θα κατέχει το 51% και η Hutchison θα έχει το 49%. Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2024, μετά την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές. Υπολογίζεται ότι η εταιρεία θα εξυπηρετεί περισσότερους από 28 εκατ. συνδρομητές.

Οι δύο εταιρείες, μετά τη συγχώνευση, αναμένεται να προχωρήσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία σε επενδύσεις της τάξεων των 11 δισ. στερλινών στην τηλεπικοινωνιακή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του αριθμού των παρόχων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη βρετανική αγορά σε τρεις, καθώς τα τελευταία χρόνια η εγχώρια τηλεπικοινωνιακή αγορά είχε εισέλθει σε διαδικασία ενοποίησης. Ανταγωνιστές της νέας εταιρείας θα είναι η ΕΕ, που εξαγοράστηκε από την BT το 2016, καθώς και η 02 που προέκυψε από τη συνεργασία των Liberty Global και Virgin Media το 2021.

close menu