Τράπεζες

Στρατηγική συνεργασία Εθνικής Τράπεζας και eBay

Το δρόμο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων ανοίγει η Εθνική Τράπεζα μέσω της στρατηγικής συνεργασίας της με την eBay. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «η Εθνική Τράπεζα έχει τη λύση» αλλά πλέον και τον τρόπο για να διευκολύνει το ελληνικό επιχειρείν και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί στη διεθνή αγορά. Η Εθνική Τράπεζα απευθυνόμενη στους επιχειρηματίες σημειώνει πως «μέσα από τη στρατηγική συνεργασία με το eBay, μπορείτε να επωφεληθείτε από μια σειρά μοναδικών προνομίων που σας προσφέρει η παγκόσμια πλατφόρμα διαδικτυακών αγορών, να ενισχύσετε την εξωστρέφεια της επιχείρησής σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας!».

Ψηφιακός δρόμος εξωστρέφειας
Ήδη, οι ελληνικές επιχειρήσεις προωθούν τα προϊόντα τους με επιτυχία μέσα από το eBay, την παγκόσμια πλατφόρμα των 134 εκατ. αγοραστών και των 1,7 δις. καταχωρημένων προϊόντων, αφού πωλούν ένα προϊόν κάθε 36 δευτερόλεπτα και το 2022 πούλησαν συνολικά σχεδόν 1 εκατομμύριο προϊόντα. To 2022 ήταν μια ακόμη δυναμική χρονιά για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η τάση για ψηφιοποίηση λόγω της πανδημίας του Covid-19 την τελευταία τριετία, αύξησε τη χρήση του διαδικτύου και κατ’ επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σήμερα, οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις διαθέτουν ολοκληρωμένα κανάλια ψηφιακών πωλήσεων. Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες αποτελούν πλέον καίριους συνεργάτες των επιχειρήσεων για τη διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες αγορές , να αποκτούν διευρυμένα κανάλια διανομής και να ενδυναμώνουν την εξωστρέφειά τους, ενισχύοντας τη δυναμική των πωλήσεων και την ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας. Πρόκειται για ένα βασικό εργαλείο για την ανάδειξη του επιχειρηματικού μοντέλου κάθε επιχείρησης, της πρότασης αξίας που εισάγει στην αγορά και στη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες της.

Τεχνογνωσία
Σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνική Τράπεζα στηρίζει την εξαγωγική δραστηριότητα των ΜμΕ και ανανεώνει τη συνεργασία της με το eBay, προσφέροντας επιπλέον προνόμια στις επιχειρήσεις για την ενίσχυση των αναγκών προβολής και διαφήμισης των προϊόντων τους, καθώς και λύσεις για τη διαχείριση μεταφορικών εξόδων και αποθήκευσης. Η συνεργασία αυτή συμβάλλει στο στόχο της Εθνικής Τράπεζας να προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη των επιχειρηματικών αναγκών των επιχειρήσεων, τεχνογνωσία, ευελιξία και άριστη εξυπηρέτηση. Για το σκοπό αυτό επιδιώκει να βρίσκεται μπροστά σε θέματα καινοτομίας και ψηφιακών υπηρεσιών, προσφέροντας παράλληλα συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση.

Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα οι ενδιαφερόμενοι «αν είναι ιδιοκτήτες επιχείρησης και διαθέτουν πάνω από 100 προϊόντα για πώληση, μπορούν τώρα να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο eBay και να διευρύνουν σημαντικά το πελατολόγιό τους. Ειδικότερα, για τους πελάτες της Εθνικής Τράπεζας, η συνεργασία αυτή σας εξασφαλίζει μοναδικά προνόμια, που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά να αυξήσουν τις πωλήσεις τους απολαμβάνοντας δωρεάν συνδρομή για τους 3 πρώτους μήνες, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω προνομιακών πακέτων και τιμολόγησης σύμφωνα με το μέγεθος της επιχείρησής, έκπτωση 80% στα έξοδα προβολής και διαφήμισης της επιχείρησης μέσα στην πλατφόρμα του eBay marketplace (search engine, κλπ). Επίσης οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να απολαύσουν ευνοϊκότερους όρους και προτάσεις για την αποστολή των προϊόντων τους σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω ειδικών συνεργασιών που εξασφαλίζει το eBay με εταιρίες logistics/courier, προσωπική εκπαίδευση από τους ειδικούς του eBay σε 5 μόλις βήματα: από τη δημιουργία λογαριασμού και την ενημέρωσή του με προϊόντα, έως την επικοινωνία με τους πελάτες τους. Παρέχονται αυτοματοποιημένες και προσαρμοσμένες λύσεις, για να εμπλουτίζουν οι επιχειρηματίες τον λογαριασμό τους με νέα προϊόντα και να παρακολουθούν τις παραγγελίες τους καθώς και βέλτιστες πρακτικές και εργαλεία μάρκετινγκ που θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων τους. Επιπλέον διατίθεται προσωποποιημένη υποστήριξη.

close menu