Διεθνή

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα εισαχθεί η Intralοt Inc.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πρόκειται να εισαχθεί η θυγατρική της Ιντραλότ στις ΗΠΑ, Intralot Inc, από την οποία και προέρχεται το 36,4% των ετήσιων εσόδων και το 51% της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου. Μάλιστα, οι αποδόσεις της  για το α΄ τρίμηνο του 2021 εμφανίζονται άκρως ικανοποιητικές, καθώς παρουσιάζουν αύξηση κατά 81% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου.  Για το σύνολο του 2020, η ntralοt Inc. παρουσίασε κύκλο εργασιών 132,8 εκατ. ευρώ, με αύξηση 22,3% σε σύγκριση με το 2019, ενώ τα EBITDA εκτοξεύθηκαν στα 51,4 εκατ. από 31,7 εκατ. ευρώ.

Τα εν  λόγω στοιχεία  γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Intralot Σωκράτης Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρείας, τονίζοντας παράλληλα ότι, η συμφωνία με τους ομολογιούχους να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralot έως 49%, ήταν η καλύτερη δυνατή.  «Η συμφωνία του Ιανουαρίου απαιτούσε συγκεκριμένη συμμετοχή, η οποία ωστόσο δεν επετεύχθη. Για να μην πάμε σε προσφυγή, επιλέχτηκε μια ενδιάμεση συμφωνία αναχρηματοδότησης. Οι ομολογιούχοι δίνουν νέο δάνειο ύψους 147 εκατ. ευρώ, ενώ θα εκδώσουν και νέα ομόλογα μέχρι το υπόλοιπο ποσό των 250 εκατ. ευρώ. Οι ομολογιούχοι θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μέχρι ποσοστό 19%. Μάλιστα το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί μέχρι και το 49%», εξήγησε  ο κ. Κόκκαλης.

Αναφερόμενος στο 2020 μίλησε για μια δύσκολη χρονιά, με πολλές αντίξοες συνθήκες σε επενδύσεις σε ξένες αγορές (Τουρκία – Βουλγαρία), ωστόσο δήλωσε σίγουρος ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να αξιοποιεί όσα έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.  «Επεκταθήκαμε σε 44 χώρες και ηπείρους. Κάποια στιγμή αυτό κόστισε πολύ. Κάποιες επιλογές διοικήσεων μας έφεραν στην κατάσταση αυτή», ανέφερε ο πρόεδρος της Ιntralοt, ενώ ευχαρίστησε τους συνεργάτες τους για την έκβαση που είχε η αναδιάρθρωση του χρέους. «Αν δεν το πετυχαίναμε αυτό, θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα τον Σεπτέμβριο», είπε ο κ. Κόκκαλης.

«Παραμένουμε και θα συνεχίσουμε να είμαστε οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας στην Αμερική και αυτή παραμένει σημαντικός παράγοντας συνεισφοράς στα μεγέθη του ομίλου», είπε από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Ιntralοt Χρ. Σφάτος.

close menu