Διεθνή

Στο 1/3 της αξίας του έπεσε το Twitter από την μέρα που το εξαγόρασε ο Elon Musk

Το Twitter αξίζει πλέον το 1/3 των 44 δισ. δολαρίων που κατέβαλε ο Elon Musk για να εξαγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τη Fidelity, η οποία έχει επανειλημμένα μειώσει την αξία του μεριδίου της στο Twitter τους τελευταίους μήνες.

Έτσι, η αποτίμηση του Twitter εκτιμάται πλέον στα περίπου 15 δισ. δολάρια, σχεδόν έξι μήνες μετά την εξαγορά της από τον Musk.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Musk προσέφερε στους υπαλλήλους του Twitter απολαβές σε μετοχές με βάση μια αποτίμηση της τάξης των 20 δισ. δολαρίων.

Ο Musk παραδέχθηκε τον Απρίλιο ότι η εξαγορά του Twitter δεν ήταν “οικονομικά έξυπνη”, λέγοντας σε συνέντευξή του στο Fox News ότι μένει να φανεί αν η εξαγορά ήταν μια σωστή οικονομική απόφαση.

Η Fidelity κατείχε μετοχές του Twitter αξίας περίπου 20 εκατ. δολαρίων προτού τις πουλήσει στον Musk – η επενδυτική εταιρεία ανέφερε μια μείωση μεριδίου κατά 56% τον περασμένο Νοέμβριο, με τη συμμετοχή της να αποτιμάται σε περίπου 8,6 εκατ. δολάρια, και μια νέα μείωση του ποσοστού της, κατά 9,6%, τον Δεκέμβριο.

Η Fidelity ανακοίνωσε πως το μερίδιό της άξιζε 6,55 εκατ. δολάρια στα τέλη Απριλίου.

TAGS:

close menu