Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Στις 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου 2020 το digital economy forum 2020 με θέμα “Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα”, με κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Η κρισιμότητα των εξελίξεων, καθώς και τα σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει στην παρούσα συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, επέβαλλαν στον κλάδο τεχνολογίας να συμβάλει από την πρώτη στιγμή, με όλες του τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των ιδιαίτερων προβλημάτων και θεμάτων, που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, η τεχνολογία τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα, κατέχει καίριο ρόλο και αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα για την κοινωνία και την οικονομία. Μέσα σε αυτήν την τραγική κρίση, η στρατηγική κατεύθυνση για τη μετάβαση σε μία σύγχρονη “ψηφιακή” Ελλάδα με αποφασιστικότητα και σχέδιο αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΠΕ διοργανώνει και φέτος το digital economy forum 2020: Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα μεταξύ 14 και 16 Δεκεμβρίου 2020, online μέσα από μία καινοτόμο ψηφιακή πλατφόρμα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση του COVID-19. Την εναρκτήριο κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ από το βήμα του forum θα απευθυνθεί και ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Το digital economy forum 2020 τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ συμμετέχουν και φέτος ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, στο digital economy forum 2020 θα λάβουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, Αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, εκπρόσωποι κλαδικών φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι και ειδικοί της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας, εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρήσεων του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας καθώς και άλλων κλάδων της οικονομίας.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του forum αφορούν
στις πολιτικές αναφορικά με την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών σε Ελλάδα και Ευρώπη,
στην οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας,
στην επένδυση στην Ελληνική Βιομηχανία Ψηφιακών Τεχνολογιών και την Καινοτομία,
στην ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων,
στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,
στην Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση καθώς και
στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών σε παραγωγικούς κλάδους της Εθνικής οικονομίας.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των επικεφαλής κορυφαίων επιχειρήσεων του κλάδου, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν τη δική τους διάσταση όσον αφορά στο ψηφιακό στοίχημα που έχει να κερδίσει η Ελλάδα, στα επόμενα βήματα τόσο για το Λιανεμπόριο και το smarthome, όσο και για τις υποδομές τηλεπικοινωνιών στη χώρα. Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων, από κοινού με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, συζητούν για το μέλλον, το σχεδιασμό και τα επόμενα βήματα για την ψηφιακή Ελλάδα της μετά COVID-19 εποχής, αναλύοντας τη διεθνή εμπειρία και πρακτική.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το digital economy forum 2020
στο deforum.sepe.gr

Χορηγοί digital economy forum 2020
Platinum Sponsors: DELOITTE, HUAWEI, SOFTONE
Gold Sponsors: ATCOM, BYTE, COSMOTE, DATAVERSE, DIADIKASIA, FORTHNET, HP Enterprise, IBM HELLAS, INTRASOFT INTERNATIONAL, MICROSOFT, ORACLE, SAMSUNG, SPACE HELLAS, UNISYSTEMS, WIND, ΠΛΑΙΣΙΟ
Silver Sponsor: ENTERSOFT, EPSILON NET, SAP
Bronze Sponsors: OKTABIT, OTS, TOOLBOX
Media sponsors: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, CNN Greece, Daily Fax, NetFax, epixeiro.gr, ictplus.gr, infocom.gr, interestingpeople.gr, netweek.gr, Palo.gr, Smart Press, Techblog.gr, Techpress.gr

Εκδηλώσεις

close menu