Προσφορές-Αξιολογήσεις

Στην τελική φάση αξιολόγησης ο διαγωνισμός για το έργο του VAR

Θα λειτουργήσει πειραματικά στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος - Δύο οι διεκδικητές

“Είδηση” έβγαλε η δήλωση του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, πως το VAR θα εφαρμοστεί πειραματικά στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. 

Το έργο έχει προκηρυχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ ο φορέας υλοποίησής του είναι το υπουργείο Παιδείας και πολιτικός υπεύθυνος του έργου είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Βέργης στη Live Sport, το κόστος τοποθέτησης και λειτουργίας του συστήματος θα φτάσει με το ΦΠΑ στα 15 εκατ. ευρώ για διάστημα πέντε χρόνων. Ο διεθνής διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 21 Αυγούστου και υπάρχουν δύο κλειστές προσφορές. Πρώτα θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος/αξιολόγηση των τεχνικών προδιαγραφών και εν συνεχεία των οικονομικών προσφορών. Ο ανάδοχος του έργου αναμένεται να επιλεγεί προς το τέλος του χρόνου.

Τον Ιανουάριο υπολογίζεται ότι θα γίνει σταδιακά η εγκατάσταση του συστήματος και από το Φεβρουάριο θα αρχίσει η πειραματική λειτουργία για να εντοπιστούν προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Στόχος είναι να εφαρμοστεί το σύστημα, έστω πειραματικά, στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές, αλλά δεν αποκλείεται, αν όλα κυλήσουν ομαλά, να υπάρχει κανονική χρήση του προς το φινάλε της περιόδου, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Κώλυμα από πλευράς FIFA δεν υπάρχει, καθώς η ΕΠΟ έχει ήδη απευθύνει σχετικό ερώτημα στην παγκόσμια ομοσπονδία και έχει πάρει την άδειά της για χρήση του VAR όταν αυτό θα είναι έτοιμο…

με στοιχεία από το sport-fm.gr

close menu