Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Στην τελική ευθεία η ψηφιοποίηση των αρχείων των δικαστηρίων

Αντικείμενο του έργου είναι η ψηφιοποίηση των αρχείων 368 Δικαστηρίων - Εισαγγελιών, εκ των οποίων 288 βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα και 80 σε νησιά

Στην τελική ευθεία πρόκειται να μπει η ψηφιοποίηση των 368 δικαστηρίων και εισαγγελιών ανά την επικράτεια, καθώς προ ημερών υπεγράφη η συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας και των οκτώ σχημάτων που έχουν αναλάβει να την υλοποιήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να εκτελεστούν σταδιακά και οι εκτελεστικές συμβάσεις. Ανάδοχοι του έργου είναι οι: Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Globitel, Intrakat, «Nova – Profile», «Netcompany Intrasoft – Qualco», «Vodafone – Inform – Cosmos Business Systems» και «Uni Systems – Αρχειοθήκη».

Αντικείμενο του έργου είναι η ψηφιοποίηση των αρχείων 368 Δικαστηρίων – Εισαγγελιών, εκ των οποίων 288 βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα και 80 σε νησιά.

Πρόκειται για τα αρχεία του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου, των Ειρηνοδικείων, των Εισαγγελιών Εφετών, των Εισαγγελιών Πρωτοδικών, των Εφετείων, των Πρωτοδικείων και των Πταισματοδικείων.

Η ψηφιοποίηση περιλαμβάνει, τόσο τη σάρωση των αρχείων Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, όσο και την καταχώριση βασικών στοιχείων τους σε εξειδικευμένο πληροφοριακό σύστημα, ώστε να δημιουργηθούν ψηφιακά αντίγραφα. Επιπρόσθετα το έργο περιλαμβάνει και συγκεκριμένα για την πρώτη Εκτελεστική Σύμβαση την Υλοποίηση Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης διαδικασιών, Εγγράφων και Ψηφιακών Αρχείων – συστήματος Ψηφιακής Αρχειοθέτησης (Ψηφιακό Αποθετήριο), εντός του οποίου θα τηρείται το αρχείο στο διηνεκές.

close menu