Προϊόντα-Υπηρεσίες

Στην Πάτρα, θυγατρική της Meta με το ελληνικό ΑΦΜ

Μετά τη θυγατρική της Apple στην Ελλάδα και τις επενδύσεις των Microsoft, Google και Αmazon Web Services στην χώρα, ένας ακόμη παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός, η Meta-Facebook,  έστρεψε το βλέμμα του σε αυτή την γωνιά της Μεσογείου.  Το γεγονός πως υπάρχει και επίσημα πια, θυγατρική του γιγαντιαίου οργανισμού που έχει δημιουργήσει o Mark Zuckerberg, αποτελεί σίγουρα εξέλιξη με προοπτικές.

Έτσι λοιπόν, θυγατρική της Meta, με το ελληνικό ΑΦΜ, είναι πλέον γεγονός. Δεν πρόκειται, όμως, για την «Meta Hellas» ή την «Facebook Greece» αλλά για την «EDGE NETWORK INFRASTRUCTURE SERVICES GREECE». Η εταιρεία, με έδρα την Πάτρα, έχει σκοπό «άλλες υπηρεσίες παροχής φιλοξενίας (καταχώρισης) και υποδομής τεχνολογιών της πληροφορίας (ΙΤ)» και μοναδικό μέτοχο EDGE NETWORK SERVICES LIMITED, με έδρα την Ιρλανδία, η οποία ελέγχεται από το Facebook και την μητρική Meta.

Διαχειριστές της νεοσύστατης εταιρείας είναι ο Nisarg Jariwala (Infrastructure Controller στην Meta), η Maribe Fallon (Senior Director of International Financial Reporting της Meta) και ο Raj Sigh (Vice President, Associate General Counsel, M&A & Corporate της Meta).

Επιχειρήσεις

close menu