Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην κοινοπραξία ΟΤΕ-Globiled ο ηλεκτροφωτισμός του δήμου Σερρών έναντι 7,8 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη η ανάθεση του έργου αναβάθμισης ηλεκτροφωτισμού του δήμου Σερρών ανάμεσα στην δημοτική αρχή και την κοινοπραξία των εταιρειών ΟΤΕ & Globiled έναντι 7,79 εκατ. ευρώ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ). Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και διαχείριση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων και περιλαμβάνει τον φωτισμό οδών, πλατειών και πεζοδρόμων.

Το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνεται στο δίκτυο φωτισμού οδών και αφορά φωτιστικά σημεία όπου κατά κανόνα χρησιμοποιούνται λαμπτήρες μεγάλης ισχύος, 150W, 250W και 400W. Στο δίκτυο φωτισμού πλατειών και πεζοδρόμων χρησιμοποιούνται κατά βάση λαμπτήρες ισχύος 23W. Με στόχο, λοιπόν, την αναβάθμιση, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του συνολικού κόστους λειτουργίας του δικτύου, θα αντικατασταθεί το σύνολο των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων του με νέα φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED, στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου. Συνολικά, ο ανάδοχος θα αντικαταστήσει 12.454 φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες.

Το έργο περιλαμβάνει, παράλληλα, τη λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου, τηλεδιαχείρισης και ελέγχου ενέργειας, πρώτον, σε επίπεδο κόμβου (pillar) για κατά μέγιστο 8.454 φωτιστικά σώματα/λαμπτήρες στο δίκτυο και, δεύτερον, σε επίπεδο φωτιστικού σώματος για κατ’ ελάχιστο 4 χιλ. φωτιστικά σώματα που θα εγκατασταθούν πιλοτικά σε δρόμους ή άλλους κοινόχρηστους χώρους του δήμου και θα συνοδεύονται από κατ’ ελάχιστο 4 χιλ. ασύρματους ελεγκτές.

close menu