Έργα - Εγκαταστάσεις

Στην Indigital η ψηφιοποίηση του αρχείου Καβάφη

Η Indigital ανέλαβε την υλοποίηση του έργου με τίτλο «από την ψηφιοποίηση στον ψηφιακό πολιτισμό: δράσεις ανάδειξης και αξιοποίησης ψηφιακών τεκμήριων από την Ωνάσειο βιβλιοθήκη και το αρχείο Καβάφη». Η αξία της σύμβασης που υπέγραψε η εταιρεία με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης Αστική -μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ανέρχεται στις 846.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση σημαντικού πολιτιστικού αποθέματος, που περιλαμβάνει τεύχη της Βιβλιοθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση και του Κωνσταντίνου Καβάφη, τεκμήρια του Αρχείου Κ.Π. Καβάφη καθώς και αντικείμενα της συλλογής του, την προμήθεια λογισμικού διαχείρισης και διάθεσης ψηφιακών πόρων, τη δημιουργία νέου ιστοτόπου για την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη και τη δημιουργία εφαρμογών ανάδειξης του ψηφιακού πολιτιστικού αποθέματος.

Τα συγκεκριμένα τεκμήρια θα επιλεγούν κατά τρόπο ώστε να σκιαγραφούν – παρουσιάζουν το περίγραμμα των προσωπικοτήτων στις οποίες ανήκαν και προκειμένου να τύχουν της βέλτιστης αξιοποίησης από τους ερευνητές και το κοινό.

close menu