Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη δημοσιότητα ο απολογισμός του δημοτικού έργου του Δήμου Αλίμου για την περίοδο 2014 – 2023

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, επισημαίνει ότι ο δήμος εξασφάλισε προϋπολογισμό  για το 2023 με 74.357.621 ευρώ, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος από την ίδρυσή του

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο απολογισμός του δημοτικού έργου του Δήμου Αλίμου για την περίοδο 2014 – 2023.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό μήνυμά του ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, «περάσαμε μαζί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τη γενική αναστάτωση των πάντων από την πανδημία του κορονοϊού. Σταθήκαμε στα πόδια μας, ενωμένοι, όλοι μαζί, με υπομονή, πίστη, επιμονή κι ελπίδα. Και τα καταφέραμε!».

Στον απολογισμό σημειώνεται ότι ο δήμος διέθεσε αυτά τα εννέα χρόνια περισσότερα από 5.000.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και οδοποιία, περισσότερα από 4.900.000 ευρώ για πεζοδρόμια και 2.900.000 ευρώ για αλλαγή του Δημοτικού Οδοφωτισμού με φωτιστικά σώματα LED νέας τεχνολογίας, με ταυτόχρονη μείωση των χρεών του Αλίμου κατά 56% και αύξηση των ταμειακών αποθεματικών. Υπογραμμίζεται επίσης ότι ο δήμος εξασφάλισε προϋπολογισμό  για το 2023 με 74.357.621 ευρώ, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος από την ίδρυσή του.

Τονίζεται επίσης ότι ο δήμος απέκτησε, μεταξύ άλλων, ολοκαίνουριο στόλο απορριμματοφόρων, καινούρια δωρεάν δημοτική συγκοινωνία, κάδους ανακύκλωσης σε όλες τις γειτονιές, ενώ δρομολογήθηκαν τελεσφόρες δράσεις για την παραλία, δενδροφυτεύσεις και η προστασία των ρεμάτων. Ιδιαίτερη  αναφορά γίνεται ακόμη στις πρωτοποριακές ψηφιακές εφαρμογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών, το θερινό δημοτικό σινεμά με φθηνό εισιτήριο, τη δημοτική πινακοθήκη που αισίως έφτασε τις 18 εικαστικές εκθέσεις και στις οποίες ξεναγήθηκαν δωρεάν οι μαθητές του Αλίμου.

Τέλος, ο κ. Κονδύλης επισημαίνει και τα έργα πνοής που έχουν δρομολογηθεί στον Άλιμο για αναβάθμιση του οδικού δικτύου, κατασκευή πεζοδρομίων, νέο Κλειστό Γήπεδο, νέο Παιδικός Σταθμός, Ποδηλατόδρομο, Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή και πολλά άλλα έργα, κ.λπ.

Δείτε αναλυτικά τον απολογισμό του δημοτικού έργου στον Δήμο Αλίμου ΕΔΩ

Δημόσια διοίκηση

close menu