Κυβέρνηση

Στέλιος Πέτσας: “Ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα – Ίσως πάμε σε γενικό lockdown”

Για την πιθανότητα να αναγκαστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιβολή γενικού lockdown σε όλη τη χώρα αν η κατάσταση εξακολουθήσει να χειροτερεύει αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως “προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο» και είπε πως έχει μεγάλη σημασία η τήρηση των μέτρων για την πορεία της πανδημίας. «Θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε» είπε.

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα των μέτρων η οποία όμως εξαρτάται αποκλειστικά από την πιστή τήρηση τους. Όπως είπε ο κ. Πέτσας “οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό”.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που εξετάζεται.

Για τα σχολεία είπε ότι δεν υπήρχε θέμα διασποράς, γι’ αυτό και δεν έκλεισαν. Ωστόσο, για τα Λύκεια αποφασίστηκε να κλείσουν και να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση σε περιοχές με μεγάλη διασπορά.

Σχετικά με τις ΜΕΘ ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στη Θεσσαλονίκη στο σύστημα υγείας.

close menu