Διεθνή έργα

Sparkle: η άφιξη του BlueMed στο Παλέρμο, ενισχύει την στρατηγική θέση της Μεσογείου στην παγκόσμια δικτύωση

Η Sparkle, ανακοινώνει την άφιξη του υποθαλάσσιου καλωδίου BlueMed στο Παλέρμο, συνεχίζοντας την επέκταση των υποδομών της. Η σχετική ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη τύπου, με παρόντες τους: Roberto Lagalla, δήμαρχο του Παλέρμο, Riccardo Guariglia, Γενικό Γραμματέα της MAECI και τον Enrico Bagnasco, CEO της Sparkle.

Το BlueMed είναι το νεότερο καλώδιο της Sparkle που θα διασυνδέσει την Ιταλία με τη Γαλλία, την Ελλάδα και άλλες χώρες γύρω από τη Μεσόγειο. Είναι μέρος του Blue Submarine Cable System, που έχει υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη Google και άλλους operators.

Με τέσσερα ζεύγη οπτικών ινών και χωρητικότητα άνω των 25 Terabits ανά δευτερόλεπτο (Tbps) ανά ζεύγος, το BlueMed θα προσφέρει συνδέσεις σε Internet με υψηλές ταχύτητες και λύσεις συνδεσιμότητας υψηλής απόδοσης σε Internet Service Providers, παρόχους, τηλεπικοινωνιακούς φορείς, επιχειρήσεις και ιδρύματα για την υποστήριξη των αυξανόμενων αναγκών και της ψηφιακής εξέλιξης των συνδεδεμένων χωρών.

Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο με την σύνδεση του καλωδίου στη Σαρδηνία, συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο με την διασύνδεση των ακτών της Ρώμης και της Γένοβας και τώρα προστέθηκε η σύνδεση του Παλέρμο. Στη συνέχεια αναμένεται επέκταση μέσω του στενού της Μεσσήνης και της Μεσογείου Θάλασσας μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα. Το πρώτο τμήμα, Genoa-Golfo Aranci-Pomezia-Palermo, θα τεθεί σε λειτουργία περί τα τέλη Μαΐου, ενώ η επέκταση στην Κορσική αναμένεται θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

Από το Παλέρμο, το καλώδιο θα φτάσει το data center Sicily Hub, την τεχνολογική “καρδιά” του δικτύου της Sparkle και το πιο αποτελεσματικό σημείο μεταφοράς δεδομένων στη Μεσόγειο, λόγω της γειτνίασής του με την Αφρική και τη Μέση Ανατολή και της διασύνδεσής τους με όλα τα διεθνή καλώδια που καταλήγουν στη Σικελία.

O Enrico Bagnasco, CEO της Sparkle, δήλωσε: “Με την άφιξη του BlueMed στο Παλέρμο, ολοκληρώνουμε την εγκατάσταση του τυρρηνικού τμήματος, μιας από τις πιο προηγμένες ψηφιακές υποδομές στον κόσμο, ενώ παράλληλα ενισχύουμε την θέση της Σικελίας στο παγκόσμιο σύστημα Διαδικτύου.” Ακόμη, πρόσθεσε, “Χάρη στο BlueMed, το Sicily Hub στο Παλέρμο είναι έτοιμο για περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του θέση ως βασικού κόμβου για τη διακίνηση δεδομένων στην περιοχή της Μεσογείου.”

close menu