Οικονομικά αποτελέσματα

Sony: Μείωση 7% στα κέρδη της το 2023 – «Χαμηλές πτήσεις» στις πωλήσεις Playstation 5

Η Sony έχασε οριακά τον αναθεωρημένο προς τα κάτω στόχο της για τις πωλήσεις του PlayStation 5

Η Sony ανακοίνωσε την Τρίτη μείωση των ετήσιων κερδών της κατά 7% για το οικονομικό έτος 2023 εν μέσω αδυναμίας στο τμήμα παιχνιδιών της.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία έχασε επίσης οριακά την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις μονάδων της ναυαρχίδας της, της κονσόλας παιχνιδιών PlayStation 5, για το σύνολο του έτους.

Τα έσοδα από την πώληση των μετοχών του Ομίλου ανήλθαν σε 1 τρισ. γιεν (22,4 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι 2,89 τρισεκατομμυρίων γιεν που αναμενόταν. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 14% σε ετήσια βάση – αλλά την πρώτη πτώση από το τρίμηνο Σεπτεμβρίου 2020 της Sony, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Τα λειτουργικά κέρδη σε 229,4 δισ. γεν, έναντι 236,81 δισ. γεν που αναμενόταν. Αυτό σηματοδοτεί άλμα 57% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο ιαπωνικός «κολοσσός» των παιχνιδιών ανέφερε έσοδα για το 2023 ύψους 13 τρισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 19% σε σχέση με πέρυσι.

Τα λειτουργικά κέρδη της Sony για το σύνολο του έτους, ωστόσο, ανήλθαν σε 1,2 τρισεκατομμύρια, μειωμένα κατά 7% σε σχέση με πέρυσι.

Η Sony έχασε οριακά τον αναθεωρημένο προς τα κάτω στόχο της για τις πωλήσεις του PlayStation 5. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι πωλήσεις της κονσόλας της ανήλθαν σε 20,8 εκατομμύρια το οικονομικό έτος 2023.

Αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τον αναθεωρημένο στόχο των 21 εκατομμυρίων μονάδων που έδωσε η Sony στους επενδυτές τον Φεβρουάριο. Πριν από αυτό, η εταιρεία είχε προβλέψει ότι η κονσόλα PS5 θα πουλούσε 25 εκατομμύρια μονάδες για ολόκληρο το έτος.

close menu