Επιχειρήσεις

Σημαντικός σταθμός για τη χώρα το νέο πλαίσιο για την Εταιρική Διακυβέρνηση

Σε μία περίοδο που η χώρα πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της πανδημίας και των επενδύσεων

Η ΕΑΣΕ, ως φορέας που εκπροσωπεί το Ανώτατο Επαγγελματικό Μάνατζμεντ στην Ελλάδα, εκφράζει την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση νέου Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου δεν θα δημιουργήσει απλά το πρόσφορο έδαφος προκειμένου οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα να υιοθετήσουν πρακτικές υπεύθυνης διακυβέρνησης στη βάση των αρχών της ηθικής επιχειρηματικότητας, αλλά μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη και για την προσέλκυση επενδύσεων.

Στο τοπίο που διαμορφώνεται μετά την πανδημία με την ανάκαμψη της χώρας να είναι εθνικός στόχος, ο νόμος για την Εταιρική Διακυβέρνηση και ο αναθεωρημένος Ελληνικός Κώδικας που τον συνοδεύει, αποτελούν σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Είναι μία επένδυση υψηλής κερδοφορίας για τις εταιρίες, όχι μόνο για τις εισηγμένες, αλλά και τις εκτός Χρηματιστηρίου. Η υιοθέτησή του δε, είναι βασική προϋπόθεση για την εμπέδωση των αναγκαίων σχέσεων εμπιστοσύνης, για να τραβήξουμε το δρόμο της ανάπτυξης.

Η ΕΑΣΕ υποστηρίζει σθεναρά ότι η εφαρμογή των αρχών της Εταιρικής Διακυβέρνησης αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, επιδρά θετικά στην εταιρική κουλτούρα, στην αξιοπιστία και τη φήμη και αυξάνει την αξία της επιχείρησης και εκπροσωπήθηκε στο ΕΣΕΔ (Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης) με τον κ. Γιάννη Αναστασόπουλο, Σύμβουλο Διοίκησης, o οποίος δήλωσε σχετικά:

«Χαιρετίζω την ολοκλήρωση του νέου Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης. Η ελληνική επιχειρηματικότητα χρειάζεται ενέσεις αξιοπιστίας για να προσελκύσει κεφάλαια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και οι Έλληνες CEOs χρειάζονται αξιοκρατικά, αξιόπιστα και καταρτισμένα Δ.Σ. για να μπορέσουν να διοικήσουν αποτελεσματικά μία εταιρία. Πιστεύω για τους επαγγελματίες managers ότι βασική προϋπόθεση για την ανάληψη της ευθύνης διοίκησης μιας εταιρίας θα πρέπει να είναι η εφαρμογή των κανόνων της Εταιρικής Διακυβέρνησης στο Διοικητικό Συμβούλιό της.»

close menu