Εκδηλώσεις

ΣΕΒΕ: Διαδικτυακοί κίνδυνοι και προστασία μέσω ασφάλισης για τη σύγχρονη επιχείρηση

Η προστασία που παρέχει στις επιχειρήσεις η ασφάλιση κυβερνοχώρου  συζητήθηκε  σε  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Cyber Risk Insurance: Σύγχρονες απειλές, σύγχρονες λύσεις από την ασφαλιστική αγορά”, που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και  η  Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) στις 12.10.2022 σε κατάμεστη αίθουσα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Συμεών Διαμαντίδης χαιρέτισε την εκδήλωση εστιάζοντας στους κινδύνους που κρύβει η νέα ψηφιακή πραγματικότητα για τις επιχειρήσεις. Εξήρε μεν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού, επέστησε δε την προσοχή στην ορθή χρήση τους και στην προφύλαξη από τα κακόβουλα λογισμικά. Παράλληλα, μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες στοιχεία που αποδεικνύουν τις εξαιρετικές επιδόσεις της Ελλάδας σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ΜΜΕ και στην εκπαίδευσή τους σε θέματα κυβερνοασφάλειας, ενώ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας πως το νέο μοντέλο “Doing international business digitally” περιλαμβάνει επιχειρήσεις ψηφιακά έτοιμες και προετοιμασμένες.

Η κα Ελίνα Παπασπυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, υπογράμμισε την ανθεκτικότητα της Ελληνικής Ασφαλιστικής αγοράς εν μέσω της περιόδου αβεβαιότητας που διανύουμε, που χαρακτηρίζεται από την πανδημία, τις γεωπολιτικές εξελίξεις, την ενεργειακή κρίση και την αύξηση του πληθωρισμού.  «Η ασφάλιση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, τόνισε, καθώς απαντά σε αυτή την αβεβαιότητα, προστατεύοντας ότι είναι σημαντικό και μας βοηθά να λειτουργούμε, να εργαζόμαστε και να επιχειρούμε, παρά τις δυσκολίες και τους κινδύνους».

Στη σημασία της κατάλληλης κουλτούρας στην επιχείρηση αναφέρθηκε ο κ. Giuseppe Zorgno, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου & Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ τονίζοντας: «Είναι ένας πραγματικός αγώνας, ένας αγώνας για την ασφάλεια, όπου δεν υπάρχει γραμμή τερματισμού και όπου τα άυλα μέσα – δηλαδή η κουλτούρα μιας επιχείρησης και των ανθρώπων της – έχει το ίδιο και ίσως μεγαλύτερο βάρος από τα υλικά μέσα – hardware & software».

Το πάνελ συζήτησης συντόνισε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ και συμμετείχαν οι εξής διακεκριμένοι εισηγητές:

  • Νίκος Αστυφίδης, Manager, Cyber Security Consulting KPMG
  • Βιβή Ασπρούλη, Σύμβουλος Συστημάτων Ασφάλειας Πληροφοριών, Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ
  • Κώστας Βούλγαρης, FI Underwriting Manager, MEDI Cluster, Financial Lines Manager, Greece, AIG

Οι δύο φορείς  δεσμεύθηκαν ότι θα συνεχίσουν  την ενημέρωση των μελών τους και της επιχειρηματικής κοινότητας σε θέματα προστασίας της επιχειρηματικότητας και ασφάλισης.

close menu