Επιχειρήσεις

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή του Twitter – Ολοκληρώνεται το deal με Musk

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου η μετοχή του Twitter αναμένεται να τεθεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης στην Wall Street, καθώς εκείνη την ημέρα λήγει η προθεσμία της 28ης Οκτωβρίου την οποία έχουν δώσει οι δικαστικές αρχές στον Ιλον Μασκ, προκειμένου να κλείσει τη συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ηδη οι τράπεζες άρχισαν να στέλνουν τα 13 δισ. δολάρια που έχουν συμφωνηθεί να δώσουν ως δάνειο για την εξαγορά της Twitter Inc. από τον Ιλον Μασκ. Πρόκειται για την τελευταία ένδειξη ότι η συμφωνία εξαγοράς βρίσκεται σε καλό δρόμο και αναμένεται να κλείσει μέχρι την Παρασκευή μετά από μήνες ανατροπών.

Ίλον Μασκ: Δεν θα απολύσω το 75% του προσωπικού

Απευθυνόμενος στο προσωπικό της εταιρείας, ο κατά πάσα πιθανότητα νέος ιδιοκτήτης ξεκαθάρισε τις φήμες περί απολύσεων του προσωπικού, λέγοντας πως δεν σκοπεύει να περικόψει 3 στις 4 θέσεις εργασίας όταν αναλάβει την εταιρεία.

Επενδυτές ιδιωτικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των Sequoia Capital, Binance, Qatar Investment Authority και άλλων, έχουν ήδη λάβει τα απαραίτητα έγγραφα για τη δέσμευση χρηματοδότησης του Μασκ, όπως ανέφερε στο Reuters.

Οι τράπεζες που δεσμεύτηκαν να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ ολοκλήρωσαν τη σύνταξη της τελικής συμφωνίας του δανείου και βρίσκονται στη διαδικασία υπογραφής των απαραίτητων εγγράφων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα σημάνει και το τέλος της αγωγής που κατέθεσε το Twitter, το οποίο, μαζί με τους επενδυτές, αναμένει τώρα την ολοκλήρωση του deal με τους αρχικούς όρους των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

close menu