Έργα - Εγκαταστάσεις

Σε 3 μέρη η ανάθεση του διαγωνισμού για εξοπλισμό ρομποτικής και STEM ύψους 30 εκατ. ευρώ

Σε τρία τμήματα ολοκληρώνεται η ανάθεση για τον διαγωνισμό “Προμήθεια Εξοπλισμού Ρομποτικής και STEM για την Εκπαίδευση” που είχε προκηρύξει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το πρώτο τμήμα του διαγωνισμού κατοχυρώθηκε στην κοινοπραξία των εταιρειών Wind-Active έναντι 10,2 εκατ. ευρώ, το δεύτερο στην Vodafone έναντι 11 εκατ. ευρώ και το τρίτο στην κοινοπραξία OTE-Byte έναντι 8,8 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά στην προμήθεια πάνω από 177 χιλ. σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, με τα σετ να αποτελούνται από δομικά στοιχεία/ τμήματα εξοπλισμού, καθώς και το σχετικό λογισμικό, που επιτρέπουν την κατασκευή και τον προγραμματισμό, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Συνοδεύονται, επιπλέον, από υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για τη βέλτιστη αξιοποίησή του κατά τη μαθησιακή διαδικασία.

Το έργο ενισχύει στην πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να εγκύψουν ομαδοσυνεργατικά στην κατασκευή και τον προγραμματισμό νέων προγραμμάτων ρομποτικής, συμπληρώνει, δε, και άλλες δράσεις στην ίδια κατεύθυνση που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 για την εκπαίδευση, όπως το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα.

close menu