Πληροφορική

Schneider Electric: Ολοκληρώνεται η νέα σειρά APC Smart-UPS Ultra με τα μικρότερα και ελαφρύτερα UPS λιθίου της αγοράς

Η Schneider Electric, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2023, τη νέα προσθήκη της ολοκληρωμένης σειράς APC Smart-UPS Ultra, τα μικρότερα και ελαφρύτερα στην αγορά UPS (συσκευή αδιάλειπτης παροχής ενέργειας) με μπαταρία τεχνολογίας λιθίου από 2.2 έως 10Kwatts. Σχεδιασμένη για να παρέχει περισσότερη ισχύ, ευελιξία και έξυπνη παρακολούθηση με το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, η ολοκληρωμένη σειρά APC Smart-UPS Ultra δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες IT και τους παρόχους λύσεων να αντιμετωπίσουν πολλές από τις προκλήσεις που προκύπτουν από την ανάπτυξη υποδομών πληροφορικής σε κατανεμημένα περιβάλλοντα edge computing. Με τα μοντέλα της πρωτοπόρας σειράς μπορεί να επιτευχθεί έως και 2,5 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα ισχύος, 50% μικρότερο βάρος και 50% μικρότερο μέγεθος.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελβίρα Κορωναίου, Marketing Manager στον τομέα του Secure Power της εταιρείας, για τη ζώνη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Ισραήλ και Ιταλίας, η οποία κατά τον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην ευρεία γκάμα UPS λύσεων της Schneider Electric.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δριτσάνος, Vice President στον τομέα του Secure Power για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη αναφερόμενος στην ενεργειακή απόδοση και τη βιωσιμότητα, υπογράμμισε ότι: «Η ενεργειακή ασφάλεια και βιωσιμότητα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, με τον κόσμο να στοχεύει στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Στην Ελλάδα, υπάρχει αρκετά μεγάλη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το 80% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που διοχετεύεται στην ατμόσφαιρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την παραγωγή και την κατανάλωση ενέργειας. Στη Schneider Electric, παράγουμε λύσεις και υπηρεσίες για τους πελάτες μας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του πλανήτη. Στόχος μας είναι η ψηφιοποίηση των λύσεων μας, δηλαδή όλα τα προϊόντα μας να είναι συνδεδεμένα και ενεργειακά αποδοτικά».
Παράλληλα, ο κ. Δριτσάνος ανέφερε σχετικά με τα data centers: «Συζητάμε για μια πάρα πολύ δυναμική αγορά, με την παγκόσμια κατανάλωση σε data centers να ανέρχεται στο 3%. Καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες και το υψηλό αποτύπωμα άνθρακα έχουν επισημάνει την ανάγκη για βιώσιμες πρακτικές στον κλάδο, ο ηλεκτρισμός 4.0 αποτελεί το ‘καύσιμο’ για μια πιο ανθεκτική αγορά data centers με μηδενική κατανάλωση. Ιδιαίτερα, αν λάβουμε υπόψη ότι μέχρι το 2025 το αποτύπωμα όλων των data centers αναμένεται να αυξηθεί κατά 50%, η ψηφιοποίηση κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ».

Κατά την παρουσίαση του προϊόντος, ο Τάσος Σαρρής, Channel Sales Business Developer της Schneider Electric, τόνισε: «Η σειρά APC Smart-UPS Ultra είναι το μέλλον της αδιάλειπτης προστασίας. Έχει 2 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία, ενώ είναι έως 50% πιο ελαφριά από τα παραδοσιακά UPS. Η σειρά APC Smart-UPS Ultra, που συνοδεύεται από εγγύηση 5 ετών, χρησιμοποιεί την τεχνολογία ιόντων λιθίου για την τροφοδοσία των κατανεμημένων εγκαταστάσεων πληροφορικής και edge computing, ενώ εξοικονομεί έως και 15% συνολικό κόστος ιδιοκτησίας. Η σειρά APC Smart-UPS Ultra συνδέεται εύκολα με το EcoStruxure™ Ready, που επιτρέπει την παρακολούθηση μέσω cloud ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε, ακόμα και για πολλαπλές συσκευές UPS, ενώ ταυτόχρονα βελτιστοποιεί την απόδοση. Παράλληλα, παρέχει αυτοματοποιημένες, προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις σχετικά με τη σωστή λειτουργία του UPS».

Για να ανταποκριθούν στις ψηφιακές απαιτήσεις του μέλλοντος, τα τοπικά, περιφερειακά data centers πρέπει να είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι βιώσιμα, ανθεκτικά, αποδοτικά και προσαρμόσιμα. Η Schneider Electric, αναγνωρίζοντας αυτήν την ανάγκη, σχεδίασε και ανέπτυξε το APC Smart-UPS Ultra που επαναπροσδιορίζει το μονοφασικό UPS, κάνοντάς το ελαφρύτερο και πιο ισχυρό με την τεχνολογία ημιαγωγών επόμενης γενιάς.
Ο πολλαπλασιασμός των ψηφιακών τεχνολογιών και των έξυπνων εφαρμογών οδηγεί στην ανάγκη για υπολογιστικούς, δικτυακούς και αποθηκευτικούς πόρους που είναι εντοπισμένοι και σε κοντινή απόσταση, ώστε να ενεργοποιούνται κρίσιμες για την επιχείρηση διαδικασίες που βασίζονται στη συνδεσιμότητα δικτύου με το cloud. Με την ολοκληρωμένη σειρά APC Smart-UPS Ultra, η Schneider Electric φέρνει στην ελληνική αγορά το πιο προηγμένο μονοφασικό UPS, εξασφαλίζοντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων για προστασία της ηλεκτρικής ενέργειας.

close menu