Επιχειρήσεις

Σαρωτικές αλλαγές στην Ericsson Europe – νέα τμήματα και ηχηρές αποχωρήσεις

Σε σαρωτικές αλλαγές προχωράει η Ericsson Europe, στις οποίες περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας αυτόνομης επιχειρηματικής μονάδας εταιρικών ασύρματων λύσεων, την συγχώνευση των τμημάτων cloud και ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς και μαζικές αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών.

Σε δήλωση της στο χρηματιστήριο η Ericsson διευκρίνισε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα ξεκινήσουν από τις αρχές Ιουνίου και παράλληλα πως ο Arun Brusal, επικεφαλής Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής θα αποχωρήσει άμεσα από την θέση του, ύστερα από 5 χρόνια παρουσίας στη συγκεκριμένη θέση. O Brusal ανήκει στο δυναμικό της Ericsson από το 1995.

Ταυτόχρονα, όπως ενημέρωσε η εταιρεία, ο Peter Laurin επικεφαλής του Managed Services θα αποχωρήσει τον Αύγουστο. Αντίστοιχα, ο Jan Karllson πρόκειται να αποχωρήσει από τον τρέχοντα ρόλο του ως επικεφαλής του επιχειρηματικού τομέα Digital Services για να ηγηθεί την ανάπτυξη μιας νέας παγκόσμιας πλατφόρμας δικτύου.

Οι αλλαγές στη δομή της εταιρείας περιλαμβάνουν το συνδυασμό των τμημάτων ψηφιακών υπηρεσιών και υπηρεσιών cloud και λογισμικού σε μια ενιαία μονάδα υπό την ηγεσία του τρέχοντος επικεφαλής δικτύων Per Narvinger, ο οποίος εντάσσεται στην εκτελεστική ομάδα της Ericsson. Το νέο τμήμα θα ονομάζεται Business area Software and Services Cloud.

Η Ericsson εξήγησε ότι το σκεπτικό της αλλαγής είναι να «κεφαλαιοποιηθεί η σύγκλιση λογισμικού και υπηρεσιών και να επιτευχθεί ανάπτυξη στη βασική δραστηριότητα».

Πρόσθεσε ότι το νέο τμήμα θα δημιουργήσει υπηρεσίες χρησιμοποιώντας αυτοματισμό και τεχνητή νοημοσύνη και ακολουθεί μια τάση οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες να γίνονται πιο βασισμένες στο λογισμικό.

Η Ericsson σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει μια ειδική μονάδα για τις Enterprise Wireless Solutions που θα περιλαμβάνει στοιχεία ενεργητικού από την εξαγορασμένη επιχείρηση Cradlepoint και τα προϊόντα Dedicated Networks της Σουηδικής εταιρείας. Η μονάδα θα είναι υπό του σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου της Cradlepoint, George Mulhern, ο οποίος θα ενταχθεί επίσης στην διοικητική ομάδα της Ericsson.

Παράλληλα με τα νέα τμήματα, η Ericsson δημιουργεί ένα τμήμα Group Function Global Operations για να συγκεντρώσει διάφορες εταιρικές δραστηριότητες που είναι επί του παρόντος κατανεμημένες σε όλη την επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των IT, των ακινήτων και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Τμήμα θα λειτουργήσει υπό τον Moti Gyamlani ο οποίος επίσης θα ενταχθεί στην εκτελεστική ομάδα της Ericsson

Ο επικεφαλής του ομίλου που προμηθεύεται τον Moti Gyamlani θα ηγηθεί της μονάδας και θα ενταχθεί στην εκτελεστική ομάδα της Ericsson.

TAGS:

close menu