Τεχνολογίες

Πρώην υπάλληλος της Apple κατηγορείται για κλοπή τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων

Αυτή είναι η τρίτη φορά που πρώην υπάλληλος της Apple κατηγορείται για κλοπή πληροφοριών υπέρ κινεζικών εταιρειών

Ένας πρώην μηχανικός της Apple κατηγορείται για κλοπή της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων της εταιρείας, σχεδόν πέντε χρόνια αφότου έφυγε από τις ΗΠΑ για την Κίνα.

Σύμφωνα με το BBC, οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές άσκησαν κατηγορίες κατά του 35χρονου μηχανικού για κλοπή χιλιάδων αρχείων με απόρρητες πληροφορίες, καταλογίζοντάς του ότι εργαζόταν κρυφά για μια κινεζική εταιρεία.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που πρώην υπάλληλος της Apple κατηγορείται για κλοπή πληροφοριών υπέρ κινεζικών εταιρειών.

Ο 35χρονος είχε ενταχθεί στην Apple τον Μάρτιο του 2016 ως μέλος της ομάδας που ανέπτυσσε τεχνολογία για αυτόνομα συστήματα, σύμφωνα με τις αμερικανικές δικαστικές αρχές, υπογράφοντας συμφωνία εμπιστευτικότητας.

Δύο χρόνια αργότερα, ο 35χρονος σήμερα μηχανικός αποχώρησε από την εταιρεία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τέσσερις μήνες πριν, είχε αποδεχθεί πρόταση για να εργαστεί ως μηχανικός σε άλλη εταιρεία που αναπτύσσει αυτόνομα οχήματα, με έδρα την Κίνα.

Οι αρχές έκαναν έρευνα στο σπίτι του στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο του 2018, ενώ βρισκόταν εκεί. Ο ίδιος υποστήριξε τότε ότι δεν σχεδίαζε να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ. Την ίδια μέρα, ωστόσο, αγόρασε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή από το Σαν Φρανσίσκο προς την πόλη Γκουανγκτζόου της Κίνας, κατά τις αμερικανικές δικαστικές αρχές.

Ανάλυση των συσκευών που κατασχέθηκαν από το σπίτι του έδειξε ότι είχε αποθηκεύσει μεγάλο όγκο δεδομένων της Apple σχετικά με την τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων.

Εφόσον εκδοθεί από την Κίνα, όπου και βρίσκεται σήμερα, ο 35χρονος θα μπορούσε να καταδικαστεί σε έως και 10 χρόνια φυλάκισης για καθεμία από τις έξι κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

close menu