Επιχειρήσεις

«Πράσινο φως» για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft στη Βρετανία

Προς έγκριση από τις βρετανικές αρχές το deal-μαμούθ, ύψους 69 δισ. δολαρίων, μεταξύ των Microsoft και Activision Blizzard

Αίρονται τα τελευταία εμπόδια και ανοίγει ο δρόμος για την εξαγορά της Activision Blizzard μετά την αναδιαρθρωμένη πρόταση που υπέβαλε η Microsoft τον Αύγουστο, από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) είχε μπλοκάρει την αρχική πρόταση εξαγοράς που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2022,  επικαλούμεμενη ανησυχίες για τον ανταγωνισμό στον τομέα τυχερών παιχνιδιών cloud.

Από την πλευρά της, η Microsoft επανήλθε με μια νέα συμφωνία εξαγοράς, προσφέροντας να εκχωρήσει τα δικαιώματα cloud για υπάρχοντα παιχνίδια για υπολογιστές και κονσόλες Activision αλλά και για νέα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν από την Activision Blizzard τα επόμενα 15 χρόνια, στη γαλλική εταιρεία έκδοσης παιχνιδιών Ubisoft Entertainment.

Η CMA είχε προθεσμία έως τις 18 Οκτωβρίου προκειμένου να μελετήσει τη συναλλαγή.

«Ενώ η CMA έχει εντοπίσει ορισμένες υπολειπόμενες ανησυχίες στη νέα συμφωνία, η Microsoft έχει προτείνει διορθωτικά μέτρα που η CMA έχει προσωρινά συμπεράνει ότι θα αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα», ανακοίνωσε η βρετανική αρχή.  Σημείωσε δε ότι  εξακολουθεί να διαβουλεύεται σχετικά με τις προτεινόμενες διορθώσεις πριν καταλήξει σε τελική απόφαση.

Όπως μεταδίδει το CNBC, o αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ, δήλωσε σχετικά «Είμαστε ενθαρρυμένοι από αυτή τη θετική εξέλιξη στη διαδικασία αναθεώρησης από τη CMA. Παρουσιάσαμε λύσεις που πιστεύουμε ότι ανταποκρίνονται πλήρως στις εναπομείνασες ανησυχίες της CMA σχετικά με το streaming παιχνιδιών στο cloud και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να πάρουμε έγκριση και να κλείσουμε πριν από την προθεσμία της 18ης Οκτωβρίου».

close menu