Προϊόντα-Υπηρεσίες

Poco F4 GT – Ένα gaming τηλέφωνο για κάθε χρήση

Το Poco F4 GT καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα στις επιδόσεις και την εμφάνιση, προσφέροντας κορυφαίες προδιαγραφές σε όσους αναζητούν ένα gaming κινητό χωρίς «φανταχτερή» εμφάνιση.

Μετά από αρκετές εβδομάδες εντατικής του χρήσης, το F4 GT κατάφερε να ανταποκρίνεται σε εντατικούς γύρους παιχνιδιών, χωρίς να προκαλεί με την εμφάνιση του σε ένα επαγγελματικό meeting. Για τον μη υποψιασμένο χρήστη το  F4 δεν σε προϊδεάζει για τις δυνατότητές του, εκτός αν παρατηρήσεις τα μαγνητικά πλήκτρα που βρίσκονται στο πλάι της συσκευής και χρησιμεύουν σαν shoulder buttons για καλύτερη απόκριση και επιδόσεις σε εντατικό gaming.

To Poco F4 GT έρχεται με μια υπέροχη οθόνη τόσο σε μέγεθος όσο και σε φωτεινότητα και ανανέωση, εκρηκτικές επιδόσεις και την πιο γρήγορη φόρτιση της αγοράς, διαθέτοντας φορτιστή 120W στην συσκευασία. Είναι όμως οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και σε κάνουν να σκεφτείς πως αυτό που κρατάς στα χέρια σου δεν είναι ένα απλό τηλέφωνο, όσο κορυφαία χαρακτηριστικά και αν έχει.

Για αρχή, είναι το καλώδιο φόρτισης το οποίο συνδέεται σε ορθή γωνία με τη συσκευή για να μην ενοχλεί όσο αυτή χρησιμοποιείται για παιχνίδια. Είναι τα ελαφρώς μετατοπισμένα προς τα πάνω ηχεία (όταν η συσκευή είναι σε landscape mode) για να μην τα κλείνουν τα χέρια του χρήστη. Είναι η μικρή RGB πινελιά στο φλάς, η ειδική τεχνολογία ψύξης.

Ότι κάνει το F4 GT το κάνει καλά. Στην καρδιά του χτυπάει ένας Snapdragon Gen 8 που αποτελεί την κορυφαία αυτή τη στιγμή πρόταση της αγοράς και εφοδιάζει κινητά με πολλαπλάσια τιμή. Μνήμη και αποθηκευτικός χώρος είναι παραπάνω από επαρκή από τα 8GB/128GB έως τα 12GB/256GB (το κινητό της δοκιμής). Η οθόνη των 6,67 ιντσών έχει ρυθμό ανανέωσης 120Hz με HDR10+ και φωτεινότητα που φτάνει έως τα 800 nits.

Όμως οι προδιαγραφές δεν είναι τίποτα στα χαρτιά αν δεν εμφανίζονται στην πράξη, και το F4 GT καταφέρνει και κάνει τις υποσχέσεις πράξη. Σε καθημερινές εργασίες είναι παραπάνω από ικανοποιητικό, όμως εκεί που πραγματικά λάμπει είναι σε (απαιτητικό) gaming. Σε καμία περίπτωση ο χρήστης δεν νοιώθει ότι η συσκευή θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί και μπορεί να τρέξει κορυφαία και απαιτητικά παιχνίδια και εφαρμογές, με τις ρυθμίσεις σε κορυφαίο επίπεδο, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να ξεπεράσει και τα 60 fps.

Όλα αυτά θα μπορούσε κάποιος να τα βρει και σε άλλα τηλέφωνα (με περισσότερα όμως λεφτά), όμως την γρήγορη φόρτιση θα την βρει μόνο στο F4 GT. Με τον φορτιστή των 120W στην συσκευασία, το κινητό φορτίζει από 0% σε 50% μέσα σε σχεδόν 7 λεπτά, ενώ για να επιτύχει πλήρη φόρτιση χρειάζεται σχεδόν 20 λεπτά. (Δεν το διαβάσατε λάθος, είναι 20 λεπτά για πλήρη φόρτιση).

Όλα αυτά είναι στεγασμένα σε ένα όμορφα συναρμολογημένο σώμα από αλουμίνιο με γυάλινη πλάτη. Τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά μαζί με το σύστημα ψύξης δεν επιβαρύνουν το πάχος της συσκευής η οποία είναι στα 8,5mm και ζυγίζει 210 γραμμάρια.

Το τηλέφωνο διατίθεται σε 3 χρώματα μαύρο, ασημί και κίτρινο και όπως είναι φυσικό είναι μαγνήτης για δαχτυλιές και αποτυπώματα. Μιλώντας για αποτυπώματα, υπάρχει ένας εξαιρετικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κουμπί κλειδώματος στη δεξιά πλευρά του τηλεφώνου.

Το Poco τρέχει Android 12 κάτω από το skin MIUI 13 της Xiaomi, το οποίο αν και πλήρως παραμετροποιήσιμο, χρειάζεται μια μικρή εξοικείωση από την πλευρά του χρήστη καθώς ορισμένες ρυθμίσεις «κρύβονται» σε περίεργες κατηγορίες με χαρακτηριστικότερο την μακροφωτογράφιση η οποία δεν επιλέγεται αυτόματα όταν πλησιάσει ο φακός το αντικείμενο, αλλά θα πρέπει να το επιλέξει ο χρήστης από το μενού.

Μιλώντας για φωτογράφιση, το F4 Gt έρχεται με 3 κάμερες. Μια κύρια των 64ΜΡ, ένα υπερευρυγώνιο φακό των 8ΜΡ κι έναν μάκρο στα 4 ΜΡ. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα αξιοπρεπές σύνολο όχι όμως αντίστοιχο των υπόλοιπων επιδόσεων του τηλεφώνου, καθώς σε συνθήκες χαμηλού ή κακού φωτισμού το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Προσοχή, όχι ότι δεν βγάζει καλές φωτογραφίες, αλλά μετά από τέτοιες επιδόσεις σε όλους τους υπόλοιπους τομείς υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες όταν ανοίγει η κάμερα. H Poco όμως (και αυτό το δείχνει με κάθε διακριτικό τρόπο η συσκευή) δεν εστιάζει στις φωτογραφικές δυνατότητες της συσκευής, εστιάζει στις επιδόσεις και στο να μπορεί να τις προσφέρει σε μικρότερη τιμή από τον ανταγωνισμό.

Μιλώντας για ανταγωνισμό, απλά δεν υπάρχει. Σε αυτή την κατηγορία τιμής (724 ευρώ) δεν υπάρχουν κινητά με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τέλος.  Το Poco F4 GT είναι ένα τηλέφωνο που πραγματοποιεί αυτά που υπόσχεται και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.

close menu