Στελέχη

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της Coca Cola 3E ΑΕΒΕ

Τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο ανέλαβε η Γαρυφαλλιά (Λίτσα) Σπυριούνη, μέχρι τώρα αντιπρόεδρος της εταιρείας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της εταιρείας Coca Cola 3Ε Ελλάδος ΑΒΕΕ. Πρόκειται για τον Ιωάννη Λεούση, 62 ετών ο οποίος κατείχε για πολλά χρόνια τη θέση αυτή.
Τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο ανέλαβε η Γαρυφαλλιά (Λίτσα) Σπυριούνη, μέχρι τώρα αντιπρόεδρος της εταιρείας και στέλεχος από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 του ομίλου Coca Cola, όταν έφυγε από την Εθνική Τράπεζα.

Η κυρία Γαρυφαλλιά (Λίτσα) Σπυριούνη είναι στέλεχος επιχειρήσεων με μακρόχρονη και πολυσχιδή εμπειρία στους τομείς των χρηματοοικονομικών, της φορολογίας και της ελεγκτικής, σε μεγάλους οργανισμούς και σε διεθνές επίπεδο. Στην Coca Cola ξεκίνησε ως Group Tax Director του Ομίλου Coca Cola Hellenic Bottling Company (CCH). Στο παρελθόν έχει διατελέσει βοηθός γενική διευθύντρια οικονομικών και λειτουργικής στήριξης – Group Tax Director του Ομίλου Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ελεγκτής και φορολογικός σύμβουλος (senior tax partner) στην ελεγκτική εταιρεία KPMG, οικονομική αναλύτρια στη Citibank και ελεγκτής στην ελεγκτική εταιρεία Peat Marwick Mitchell. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής (CPA(GR), ΣΟΕΛ).

H Coca Cola Τρία Έψιλον είναι η βασική βιομηχανική μονάδα του ομίλου Coca Cola στην Ελλάδα (ανήκει στον όμιλο Coca-Cola HBC, που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο και στην Αθήνα και έχει έδρα το Zug της Ελβετίας). Επιπλέον, η εταιρεία αποτελεί τον επίσημο διανομέα στην Ελλάδα των ενεργειακών ποτών Monster αλλά και των αλκοολούχων ποτών των οίκων Edrington, Brown-Forman, Gruppo Campari και Ισιδώρου Αρβανίτου. Εκτός από αναψυκτικά παράγει και σνακς, της εταιρείας Τσκίρης την οποία απορρόφησε το 2021.

Ο κύκλος εργασιών της Coca Cola Τρία Έψιλον (3Ε) το 2021 ανήλθε σε 471,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη της σε 17,8 εκατ. ευρώ από 2,9 εκατ. ευρώ το 2020, τη χρονιά του κορονοϊού.

close menu