Επιχειρήσεις

Παραιτήθηκε ο CEO της BP, Μπέρναρντ Λούνεϊ 

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP Μπέρναρντ Λούνεϊ παραιτήθηκε μετά από καταγγελίες για προσωπικές σχέσεις με συναδέλφους, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Ο οικονομικός διευθυντής της BP, Μάρεϊ Ατσινκλος, θα αναλάβει προσωρινά καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΒΡ, ο Μπέρναρντ Λούνεϊ ενημέρωσε την εταιρεία ότι παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου με άμεση ισχύ και αποδέχεται πλέον ότι δεν ήταν πλήρως διαφανής στις προηγούμενες γνωστοποιήσεις του. Δεν παρείχε λεπτομέρειες για όλες τις σχέσεις και αποδέχεται ότι ήταν υποχρεωμένος να προβεί σε πληρέστερη αποκάλυψη.

Ο Λούνεϊ εντάχθηκε στην BP το 1991 σε ηλικία 21 ετών και έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα του στην εταιρεία. Έγινε διευθύνων σύμβουλος το 2020 με κύρια αποστολή να μετατρέψει τον πετρελαιοπαραγωγό σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία. Ο CEO είχε δεσμευτεί να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, επενδύοντας παράλληλα σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας, όπως η αιολική ενέργεια, το υδρογόνο και η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Η μεγάλη βρετανική ενεργειακή εταιρεία ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο υποκείμενα κέρδη κόστους αναπλήρωσης αποθεμάτων, που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο για τα καθαρά κέρδη, ύψους 2,6 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η BP θα ανακοίνωνε κέρδη δευτέρου τριμήνου ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που συνέλεξε η Refinitiv.

Το αποτέλεσμα του δεύτερου τριμήνου συγκρίνονται με κέρδη 4,96 δισ. δολαρίων που καταγράφηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του έτους και με τα 8,5 δισ. δολάρια που καταγράφηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

close menu