Προϊόντα-Υπηρεσίες

Παγκόσμια διάκριση για δύο ελληνικές εφαρμογές

Οι ψηφιακές εφαρμογές TravellersMap και TravelTrails του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη βραβεύτηκαν στα Digital Humanities Awards 2022

Ο διαδραστικός χάρτης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη TravellersMap και η ψηφιακή εφαρμογή TravelTrails, έργο σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, κέρδισαν την προτίμηση κοινού και κριτών και κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στον διεθνή διαγωνισμό Digital Humanities Awards 2022.

Όπως πληροφορεί το Ίδρυμα σε ανακοίνωσή του, το «TravellersMap» αναδείχθηκε η «Καλύτερη εφαρμογή για την ανάδειξη δεδομένων (Best DH Data Visualization)», ενώ το «TravelTrails: Αποστολές και εξερευνήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, 1500-1830», κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Καλύτερο έργο για την ανάδειξη πηγών (Best DH Dataset)». Τα ψηφιακά προϊόντα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη συναγωνίστηκαν εφαρμογές από διάφορες χώρες, από την Κίνα μέχρι το Περού, και από φορείς παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Βρετανική Βιβλιοθήκη και το Πανεπιστήμιο Harvard, και αναδείχτηκαν πρώτα με μεγάλη διαφορά, προσθέτει το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη, που είχε κερδίσει το 2017 την πρώτη θέση στον ίδιο διαγωνισμό με την εφαρμογή ToposText.

Με προσήλωση στις νέες τεχνολογίες, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προετοιμάζει εφαρμογές που αντλούν σπάνιο υλικό από τις συλλογές του και αναδεικνύουν σε παγκόσμιο επίπεδο τον ρόλο που οφείλουν να διαδραματίζουν οι βιβλιοθήκες στον 21ο αιώνα.

close menu