Τεχνολογίες

Ομάδα επενδυτών εξαγόρασε την McAfee για πάνω από 14 δισ. δολάρια

Μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής την Advent International Corporation, την Permira Advisers, την Crosspoint Capital Partners, την Canada Pension Plan Investment Board, την GIC Private και μια θυγατρική του Abu Dhabi Investment Authority που ανήκει εξ ολοκλήρου, ο επενδυτικός όμιλος εξαγόρασε την McAfee Corporation έναντι ποσού άνω των 14 δισ. δολαρίων. Η ομάδα αγόρασε όλες τις εκκρεμείς μετοχές της εταιρείας έναντι 26 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά.

Τον περασμένο Μάρτιο η McAfee πούλησε το Enterprise Security Business τμήμα της έναντι 4 δισ. ευρώ σε μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Symphony Technology Group. Από τη διάσπασή της από την Intel στις αρχές του 2017, η McAfee στράφηκε στις υπηρεσίες cloud και δημιούργησε την πλατφόρμα της με έμφαση στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της για επιχειρήσεις. Ωστόσο, η εταιρεία περιορίζει τώρα την εστίασή της και κατευθύνει τους πόρους της στην καταναλωτική πλευρά της επιχείρησης σε μια προσπάθεια μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της McAfee, Peter Leav, δήλωσε τότε ότι η συναλλαγή θα επιτρέψει στην McAfee να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο καταναλωτικό της βραχίονα με σκοπό να γίνει ο ηγέτης της προσωπικής ασφάλειας για τους καταναλωτές. Ο Leav είπε ότι η συμφωνία ήταν «απόδειξη για τις κορυφαίες στην αγορά διαδικτυακές λύσεις προστασίας της McAfee, τους ταλαντούχους υπαλλήλους μας και τους εξαιρετικούς πελάτες και συνεργάτες μας».

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους μας για τη συνεχή σκληρή δουλειά και τη δέσμευσή τους στο McAfee. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με κορυφαίες εταιρείες που κατανοούν πραγματικά το τοπίο της κυβερνοασφάλειας και έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας”, δήλωσε ο Leav. Η ομάδα επενδυτών ανέφερε σε δήλωση ότι θα παράσχει στην McAfee οικονομική υποστήριξη καθώς και λειτουργικούς πόρους για να βοηθήσει την εταιρεία να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας. 

Η εξαγορά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και με την πραγματοποίηση της η κοινή μετοχή της McAfee δεν θα είναι πλέον εισηγμένη σε κανένα χρηματιστήριο

close menu